Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο: τελευταία παράσταση

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.8.2018

Ολοκληρώνοντας τον κύκλο των παραστάσεων στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας ο Λώρης Λοϊζίδης και ο θίασός του, επιστρέφει με το έργο «Λατέρνα, φτώχεια και φιλότιμο» για μία τελευταία παράσταση τη Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018, στο Αρχαίο Θέατρο Κουρίου, στις 21:00.


Η ταινία προβλήθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 12 Δεκεμβρίου του 1955, σημειώνοντας ρεκόρ προσέλευσης στις κινηματογραφικές αίθουσες, αφού μέχρι το τέλος της σεζόν είχε κόψει 126.000 εισιτήρια. Στην ταινία πρωταγωνιστούσαν κορυφαίοι ηθοποιοί της εποχής όπως ο Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης και Τζένη Καρέζη.

laterna4


Η λατρεμένη ταινία του Αλέκου Σακελάριου ζωντανεύει επί σκηνής σε διασκευή κειμένων και σκηνοθεσία Λώρη Λοϊζίδη και σε αυτή θα λαμβάνουν μέρος οι: Μάριος Δημητρίου, Λώρης Λοιζίδης, Φώτης Γεωργίδης, Λουκία Πρωτόπαπα, Πανίκος Πιλάλης, Μαρία Μαστρίδου, Μαρίλια Γιαλλουρίδου, Βασιλική Παπαμιχαήλ, Στέλλα Φιλιπίδου, Θεόδωρος Σουρμελής, Στέφανος Σωτηρίου και Λαμπρινή Σκρέκα. Αστείρευτο χιούμορ από το παρελθόν εμποτισμένο με πολλά στοιχεία της σύγχρονης εποχής σε μια αρμονική συνύπαρξη του παλιού και του καινούριου. Η παράσταση θα περιοδεύσει το ερχόμενο καλοκαίρι σε όλη την ελεύθερη Κύπρο.

laterna2


Μέσα από την πολιτιστική διάσταση της παράστασης οι συντελεστές επιθυμούν να αναδείξουν  και τον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με διάφορες δράσεις, όπως την ευαισθητοποίηση του κοινού για την δωρεά οργάνων, την ενίσχυση του αρχείου δοτών του Καραϊσκάκειου ιδρύματος και την στήριξη του στόχου για την δημιουργία εξειδικευμένου «κέντρου Παιδικού Καρκίνου».

Παράσταση:

Αρχαίο Θέατρο Κουρίου 3 Σεπτεμβρίου.

Ώρα έναρξης παραστάσεων 21:00

Πληροφορίες 70001910

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου