Aνοικτό Κάλεσμα για το theΥard.Residency.20

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 26.11.2019

O χώρος του Ξυδάδικου, φιλοξενεί εδώ και 12 χρόνια ιστορίες και δράσεις δημιουργών από Κύπρο και εξωτερικό και λειτουργεί ως μια Ανοικτή Σκηνή, όπου για το κυρίως πρόγραμμα του theΥard.Residency.20 έχουν κληθεί, με ανάθεση, καλλιτέχνες - συνεργάτες να λάβουν μέρος και να δημιουργήσουν νέα έργα.


Επίσης, προσκαλούνται δημιουργοί, που δραστηριοποιούνται στον τομέα του θεάτρου και της performance (εικαστικά, χορός, μουσική) να συμπληρώσουν τις συμμετοχές για το 2020. Το ΜΙΤΟΣ, μέσα από το πρόγραμμα theYard υποστηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία, τον πειραματισμό και τη μεθοδολογία, τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού, την ανταλλαγή και κινητικότητα των δημιουργών.

Η ομάδα επιλογής θα εξετάσει τις αιτήσεις και θα επιλέξει αυτές που συσχετίζονται με την θεματική «Μετέωρος Κόσμος», αυτές που ξεχωρίζουν για την σύγχρονη προσέγγιση και την ολοκληρωμένη καλλιτεχνική πρόταση.

 ΠΛΑΙΣΙΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

Το πρόγραμμα φιλοξενίας theYard.Residency είναι μια πλατφόρμα για ενεργή δραστηριοποίηση των συμμετεχόντων. Όλοι οι δημιουργοί, ομάδες, οργανισμοί που θα επιλεχθούν είναι ελεύθεροι να εκφραστούν καλλιτεχνικά, αλλά και να δράσουν υπεύθυνα ως προς την παραγωγή τους. Οι προτάσεις που θα επιλεχθούν για το theYard.Residency.20 θα εξασφαλίσουν:

  1. Δωρεάν χρήση του Ξυδάδικου, (7 μέρες φιλοξενίας μέχρι 3 παραστάσεις). Οι ακριβείς ημερομηνίες και ώρες θα οριστούν μεταξύ συμμετεχόντων και του ΜΙΤΟΣ, ανάλογα με τις ανάγκες της πρότασης και τη διαθεσιμότητα του χώρου. Την πρώτη μέρα της φιλοξενίας τους οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν για τη λειτουργία του χώρου και θα βοηθηθούν από την ομάδα του theYard για τη διαμόρφωση του.

  2. Δωρεάν χρήση του τεχνολογικού εξοπλισμού και της υποδομής του Ξυδάδικου. Η χωρητικότητα είναι 60 άτομα και ο διαθέσιμος εξοπλισμός αναγράφεται αναλυτικά στο έντυπο συμμετοχής. Επιπλέον, θα παρέχεται δωρεάν τεχνική υποστήριξη (4 ώρες) για το τεχνικό στήσιμο. Οι συμμετέχοντες πρέπει να έχουν και το δικό τους τεχνικό κατά τη διάρκεια των παραστάσεων τους.

  3. Υποστήριξη από μέντορα. Το ΜΙΤΟΣ ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την καθοδήγηση νέων καλλιτεχνών θα επιλέξει ανάλογα την καλλιτεχνική πρόταση μέντορα.

  4. Τα έσοδα των εκδηλώσεων θα ανήκουν αποκλειστικά στους ίδιους τους συμμετέχοντες (τιμή εισιτηρίου €5-€10 σε συνεννόηση με την ομάδα του theYard). Οι συμμετέχοντες μπορούν να αιτηθούν και να διεκδικήσουν χορηγίες προς όφελος της παραγωγής τους, όχι όμως για τις υπηρεσίες που παραχωρούνται από τη διοργάνωση στο πλαίσιο του προγράμματος φιλοξενίας. Σε αντίθεση περίπτωση η συμμετοχή θα ακυρώνεται. Το ΜΙΤΟΣ, όταν του ζητηθεί, μπορεί να παραχωρήσει βεβαιώσεις συμμετοχής.

  5. Η διοργάνωση συμμετέχει, αλλά δεν αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου, στην προώθηση των επιλεγμένων προτάσεων (βλ.Έντυπο Συμμετοχής).

  6. Οπτικοακουστική αρχειακή καταγραφή και παράδοση σε ψηφιακή μορφή.

  7. Για τους καλλιτέχνες από το εξωτερικό: παρέχεται η διαμόνή, όχι όμως κάλυψη αεροπορικών εισιτηρίων. Η διοργάνωση θα βοηθήσει με τις μεταφράσεις κειμένων που αφορούν στη συμμετοχή τους, υποστήριξη σε θέματα παραγωγής όπως και για παροχή οποιοδήποτε άλλων σχετικών πληροφορίων με την παραμονή τους.


Η προθεσμία υποβολής προτάσεων είναι η Παρασκευή, 20 Δεκεμβρίου 2019, ώρα 23:59.

Για να θεωρηθεί μια πρόταση έγκυρη πρέπει να συμπληρωθεί το Έντυπο Συμμετοχής το οποίο βρίσκεται στην ιστοσελίδα του οργανισμού www.mitos.org.cy στην ανακοίνωση Aνοικτό Kάλεσμα theYard.Residency.20 και να αποσταλεί ηλεκτρονικά στο theYard.Residency@mitos.org.cy, με τίτλο αίτηση συμμετοχής στο theYard.Residency.20. Οπτικοακουστικό υλικό που δεν μπορεί να σταλεί ηλεκτρονικά, να αποστέλλεται στην ταχυδρομική διεύθυνση: Kέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ, theYard.Residency.20, Άστιγγος 1, 3016 Λεμεσός, Κύπρος.

Οι προτάσεις θα εξεταστούν από επιτροπή και απαντήσεις θα σταλούν ηλεκτρονικά σε όλες τις προτάσεις, μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2019. Για ερωτήσεις και πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στο theYard.Residency@mitos.org.cy.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία