Το «Κουκλόσπιτο» ξανά επί σκηνής

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.12.2019

Τρεις ακόμη παραστάσεις θα δοθούν εκτάκτως στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ με το έργο «Κουκλόσπιτο», που ανέβηκε από τη Δεύτερη Σκηνή της ΕΘΑΛ σε μετάφραση και σκηνοθεσία της Αύρας Σιδηροπούλου.


Κατόπιν απαίτησης του κοινού, θα δοθούν τρεις παραστάσεις στις 11, 12 & 13 Δεκεμβρίου 2019, στις 20:30.

Το «Κουκλόσπιτο» του Ερίκκου Ίψεν είναι ένα έργο-σταθμός στην παγκόσμια δραματουργία το οποίο παραμένει, 140 περίπου χρόνια μετά το πρώτο του ανέβασμα στην Ευρώπη, εξαιρετικά επίκαιρο.



«Η κοινωνική ματιά του συγγραφέα φαντάζει περισσότερο από ποτέ σημαντική στην εποχή μας, όπου η γυναίκα εξακολουθεί να υφίσταται τον εξευτελισμό της ταυτότητάς της με ποικίλες μορφές, ανάμεσα στις οποίες και η εμπορευματοποίηση της σεξουαλικής υπόστασης» σημειώνεται σε ανακοίνωση για το έργο, που μετέφρασε και σκηνοθετεί η πανεπιστημιακός και σκηνοθέτιδα Αύρα Σιδηροπούλου.

Το έργο ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Βασιλική Κυπραίου, Νεοκλής Νεοκλέους, Θανάσης Δρακόπουλος, Φώτης Αποστολίδης, Μυρτώ Κουγιάλη, Μαρία Πόβη, Λεωνίδας Έλληνας

Συντελεστές
μετάφραση /σκηνοθεσία: Αύρα Σιδηροπούλου
σκηνικά/κοστούμια: Γιώργος Τενέντες
μουσική σύνθεση: Βάνιας Απέργης
σχεδιασμός φωτισμών: Αλεξάντερ Γιότοβιτς
video art: Άρτεμις Τζάβρα Bulloch
βοηθός σκηνοθέτη: Μαρία Χατζηστυλλή



+ Στις 11, 12 & 13 Δεκεμβρίου 2019 στις 20:30 στον Τεχνοχώρο της ΕΘΑΛ. Πληροφορίες/κρατήσεις: 25877827.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία