Το Ημερολόγιο ενός Τρελού/Σπιθκιάσιμον edition

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.11.2020

Το ημερολόγιο ενός τρελού διανύοντας τον δωδέκατο χρόνο της ζωής και αφορμή το ημιλόκνταουν θέλει να χαρίσει εμπνευσμένες στιγμές στους ελεύθερους πoλιορκημένους της Λεμεσού. Έτσι λοιπόν θα ανέβει για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων στο δωμάτιο του ηθοποιού Μάριου Ιωάννου  Τετάρτες και Κυριακές κατα τον Νοέμβριο.


Η σπιθκιάσιμη εκδοχή του έργου θα παιχτεί με τέσσερα ατομα θεατές ανα φορά και τηρώντας ολα τα μέτρα προστασίας. ( μασκες απαραίτητες κατα τη διαρκεια της παράστασης).Κατά τη διάρκεια θα μπορείτε να απολαύσετε ενα ποτήρι κρασί και μια κούπα χλιαρή αλλά νόστιμη χορτόσουπα.




ΤΟ ΕΡΓΟ


Ο μονόλογος ''Το Ημερολόγιο ενός Τρελού” θεωρείται ως ένα από τα αριστουργήματα του Ουκρανού Νικολάι Γκόγκολ. Το έργο επικεντρώνεται στη ζωή του Ποπρίτσιν, ενός κουρασμένου απο τη ζωή δημοσίου υπαλλήλου ο οποίος διψά να τον προσέξει μια όμορφη γυναίκα, κόρη ενός ανώτερου αξιωματούχου, την οποία και ερωτεύεται. Παγιδευμένος στην γραφεικορατία του κυβερνητικού μηχανισμού και την κοινωνική ανισότητα οδηγήται σιγά σιγά στην τρέλλα. Μέσα από την πορεία του αυτή καταφέρνει να συλλάβει με την ψυχή του το μεγαλείο της ζωής, της ελευθερίας και του θανάτου.



ΒΙΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Το έργο έκανε πρεμιέρα με τον Μάριο Ιωάννου επι σκηνής στην Λευκωσία το 2007 και στη συνέχεια περιόδευσε στη Λεμεσό και Πάφο με μεγάλη επιτυχία. Ταξίδεψε στο Λονδίνο όπου και αγκαλιάστηκε με συγκίνηση απο την Κυπριακή παροικία. Απο τότε το ''Ημερολόγιο'' δεν έπαψε να ανεβαίνει με φρέσκια ματιά και διάθεση καθε φορά σε θέατρα, πολυχώρους και πλατείες χωριών συγκινώντας πάντα την ψυχή και τον νου των ανθρώπων, όσων ανθρώπων, όποιων ανθρώπων. Φετός διανύοντας τον 12ο χρόνο ζωής το ''Ημερολόγιο ενός τρελλού'' θα ανεβει στο δωμάτιο του Μάριου Ιωάννου.


Χαρακτηριστικά της παράστασης είναι που ο Ποπρίτσιαν μιλά στην Κυπριακή καθομιλουμένη κάνοντας το άκουσμα πιο κατανοητό και προσβάσιμο για τον Κύπριο θεατή.Οι έντονες εναλλαγές σκηνών και εικόνων κάνουν το θεατρικό αυτό ταξίδι ιδιαίτερο και περιπετειώδες. Ενα γλυκόπικρο ταξίδι σε μια θάλασσα απο γέλια και δάκρυα με προορισμό ένα λυτρωτικό ορίζοντα.


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Ερμηνεία: Μάριος Ιωάννου
Σκηνοθεσία: Σπύρος Χαραλάμπους
Μουσική: Γιώργος Χριστοδουλίδης
Σκηνικά /Κοστούμια: Σόσε Εσκετζιάν


ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ

Στο τηλέφωνο 99 28 69 08 και σε όλους τους επιλεγμένους αστυμικούς σταθμούς ( χιούμορ)
Εισιτήριο: 12 ευρώ με ένα ποτήρι κρασί.

Μέρες:Τεταρτη 18, 25 Νοεμβρίου
Κυριακή 15, 22, 29 Νοέμβρίου
Ωρα:18 : 00


Η παράσταση διαρκεί μια ωρα και αφιερώνεται στον ιό κόβιντ που εβάλτηκε να μας πελλάνει αλλα ο Ποπρίτσιν εν πιο πελλός του.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου