«Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821» από την Alpha Square

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 22.6.2021

«Παρά το γαίμαν των πολλών, εν κάλλιο του Πισκόπου.»


Η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής και ο Δήμος Στροβόλου παρουσιάζουν το πρωτότυπο θεατρικό έργο «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», παραγωγής Alpha Square, στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την Εθνική Παλιγγενεσία.

Το κυπριακό έργο «Μέρες μέχρι την Ενάτη: Ιούλιος 1821», το οποίο έγραψε η Ανθή Ζαχαριάδου, πραγματεύεται την ταραγμένη περίοδο και τις δραματικές ημέρες πριν την 9η Ιουλίου του 1821, στη βάση ιστορικά τεκμηριωμένων γεγονότων, εστιάζοντας στη μορφή του Εθνομάρτυρα Αρχιεπισκόπου Κυπριανού και τη σημασία της θυσίας του για την πορεία της Κύπρου και του λαού της.



Φωτογραφία: Νίκος Μυλωνάς



Σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, σκηνικά και κοστούμια Λάκη Γενεθλή, μουσική του Σταύρου Μακρή και φωτισμούς του Νίκου Μυλωνά, η παγκόσμια πρώτη παράσταση θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, την Παρασκευή 2 Ιουλίου στις 8:30 μ.μ. και θα ακολουθήσει ακόμη μία παράσταση την Κυριακή 4 Ιουλίου στην Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

Ο Βαρνάβας Κυριαζής θα υποδυθεί τον εμβληματικό Αρχιεπίσκοπο Κυπριανό, ενώ τους Μητροπολίτες Κιτίου, Πάφου και Κυρηνείας οι Φώτης Αποστολίδης, Θανάσης Δρακόπουλος και Χάρης Αττώνης. Τον Κιουτσούκ Μεχμέτ ενσαρκώνει ο Βαλεντίνος Κόκκινος, τον νεαρό Κκιόρογλου ο Εύρος Βασιλείου και η Ιωάννα Παπαμιχαλοπούλου την Κυπριοπούλα Χαρίκλεια.
Επιπρόσθετες παραστάσεις θα δοθούν το φθινόπωρο, συμπεριλαμβανομένων και πρωινών παραστάσεων για σχολεία.

2 Ιουλίου 2021 - Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου, 8:30 μ.μ.
Είσοδος ελεύθερη, απαραίτητη η προκράτηση θέσεων στο 22 470341.

4 Ιουλίου 2021 - Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής, 8:30 μ.μ. / Είσοδος ελεύθερη

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία