«Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο» στη Λάρνακα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.2.2022

«Ή μπορεί και να μην είμαι τίποτα.

Απλώς ένα μπερδεμένο παιδί.
Που κάθεται σε έναν κρύο τοίχο.
Και κοιτάζει – ένα λεκέ στο πεζοδρόμιο».

Στη Λάρνακα περιοδεύει την επόμενη Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου 2022 (Δημοτικό Θέατρο Γ. Λυκούργος, 20:30), η παραγωγή των Δράσεων 2021 - 2022: «Νέ@ σε έρημο νησί», Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο του Τζακ Θορν, σε σκηνοθεσία Γιάννη Καραούλη και μετάφραση - δραματουργία Ελένης Μολέσκη.

Ένα δυνατό, απόλυτα σύγχρονο έργο, μια ηλεκτρισμένη παράσταση - εμπειρία που θα ενθουσιάσει το απαιτητικό και ανήσυχο εφηβικό κοινό – και όχι μόνο.

Η καλλιτεχνική ομάδα των Αποθηκών λειτουργεί σαν καλοκουρδισμένη ορχήστρα. Η γκάμα των συναισθημάτων αναδεικνύεται με τολμηρό και τρυφερό τρόπο. (Γιώργος Σαββινίδης, Φιλελεύθερος, 13/2/2022)







Πρόκειται για την ιστορία ενός αγοριού στην πρώιμη εφηβεία του, του Τομ, που πενθεί το χαμό του Λουκ, του μεγάλου του αδερφού, με έναν τρόπο διαφορετικό απ’ ό,τι συνηθίζεται: αποφασίζει να κατασκηνώσει σε μια κακόφημη γειτονιά και επιμένει να τον θάψει στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του. Η πόλη παίρνει σουρεαλιστικές διαστάσεις στο μυαλό του Τομ, ενώ ο ίδιος κάνει, σχεδόν ακίνητος, ένα ταξίδι αυτογνωσίας. Τι θα ανακαλύψει για τον εαυτό του, τους άλλους και τη ζωή όσο βρίσκεται εκεί;

Γραμμένο το 2008 στο πλαίσιο του φεστιβάλ National Theatre Connections το Θάβοντας τον αδερφό μου στο πεζοδρόμιο μιλά για δύσκολα θέματα με τα πιο ζωντανά χρώματα. Ο συγγραφέας ιχνηλατεί μέσα από τη γραφή του τα δύσβατα μονοπάτια της ζωής ενός νέου και ρίχνει φως σε θέματα όπως η σεξουαλικότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, η συγχώρεση, η αυτοχειρία και ο ρόλος της οικογένειας.







Ταυτότητα παράστασης

Μετάφραση - Δραματουργία: Ελένη Μολέσκη
Σκηνοθεσία: Γιάννης Καραούλης
Σκηνικά - Κοστούμια: Ελένη Ιωάννου
Μουσική: Αντώνης Χατζηαντώνης
Κίνηση - Χορογραφία: Παναγιώτης Τοφή
Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς
Βοηθός σκηνοθέτις: Ειρήνη Ανδρέου

Παίζουν: Στέλιος Καλλιστράτης, Γιάννης Μουστάκας, Άντονι Παπαμιχαήλ, Αντρέας Πατσιάς, Αλέξανδρος Παυλίδης και Μαρία Χατζηχριστοδούλου.

Φωτογραφίες: Γιώργος Χαραλάμπους

Συστήνεται για άτομα άνω των 14 ετών.







Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας Γιώργος Λυκούργος: Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022, στις 20:30.

Περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια: Ηλεκτρονικά στη σελίδα www.thoc.org.cy

Τιμές Εισιτηρίων: €12 / €6 (άνεργοι, συνταξιούχοι, πολύτεκνοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου και άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Η είσοδος στο θέατρο θα γίνει με βάση τα ισχύοντα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία