Οι «Φωνές» στο Θέατρο Δέντρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 17.11.2021

Οι «Φωνές» του Άλαν Μπένετ, σε σκηνοθεσία Ανδρέα Αραούζου, Παναγιώτη Λάρκου και Αλεξίας Παπαλαζάρου, ταξιδεύουν στη Λευκωσία για τέσσερεις παραστάσεις στο Θέατρο Δέντρο.


Τρεις συγγενικοί μονόλογοι, τρεις μικρόκοσμοι, ασύνδετοι φαινομενικά μεταξύ τους, αλλά με κοινές υπόγειες διαδρομές. «Πατατάκι μέσα στη ζάχαρη», «Κρεβάτι ανάμεσα στις φακές» και «Μια κυρία των Γραμμάτων».

Ο Γκράχαμ , ένας «μαμάκιας» εξαρτημένος πλήρως από την ελευθεριάζουσα και στα γεράματα μητέρα του, υποχόνδριος, ζηλιάρης, μίζερος και ψυχαναγκαστικός.

Η Σούζαν, σύζυγος ιερέα, πνίγει την θλίψη της για τον υπερόπτη Θεό στο ποτό, το μίσος της για τις γειτόνισσες στο κλάμα και την απέχθεια της για τον εγωκεντρικό σύζυγό της, στα γυμνασμένα μπράτσα ενός Ινδού μπακάλη. Βλέπει κατάματα τον τοίχο που της κλείνει τη ζωή, παίρνει φόρα και σπάει την καρδιά της σε χίλια κομμάτια.

Και τέλος η Αιρήν, μια «γηραιά κυρία» που αλληλογραφεί με τις αρχές, ανωνυμογραφεί καταδίδοντας τους γειτόνους της και υποκαθιστώντας την Αστυνομία παρακολουθεί τους γύρω και συσχετίζει αλλόκοτα σχέσεις και ενοχές με κριτήριο τη σχολαστική της ηθικολογία.

Οι ήρωες μας, άνθρωποι της μεσοαστικής ή μικροαστικής τάξης, ζουν μέσα στην αέναη εσωτερική τους φυλακή, αναζητώντας τη λύτρωση από τα προσωπικά τους αδιέξοδα. Σε γκρο πλάνο αποτυπωμένη η ζωή μοναχικών, κωμικών εκ πρώτης όψεως ανθρώπων. Εγκλωβισμένων μέσα στο απρόσωπο, συχνά απόκοσμο της εποχής μας. Καμουφλάρουν τα δικά τους κακώς κείμενα, τις λάθος εκτιμήσεις και επιλογές που έκαναν και κάνουν, εκθέτοντας τα απόντα πρόσωπα που διεξοδικά αναφέρονται. Το μόνο που τους απασχολεί είναι να μοιραστούν με το θεατή καίρια συμβάντα της καθημερινότητας τους που ανασύρουν από το δικό τους προσωπικό πάνθεον μιας θλιβερής ασημαντότητας.











Ταυτότητα παράστασης:

Μετάφραση: Ερρίκος Μπελιές
Σκηνοθεσία: Ανδρέας Αραούζος, Παναγιώτης Λάρκου, Αλεξία Παπαλαζάρου.
Eπί σκηνής: Φώτης Αποστολίδης, Πέννυ Φοινίρη, Πόπη Αβραάμ.
Σκηνικά / Κοστούμια: Έλενα Κοτασβήλι και Αλέξης Βαγιανός
Μουσική Σύνθεση / Επιμέλεια: Χριστίνα Γεωργίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Προβολή / Επικοινωνία: Λουκία Βασιλείου
Φωτογραφίες: Χρίστος Αβρααμίδης

Θέατρο Δέντρο (Λευκωσία): 16, 17, 18 & 19 Νοεμβρίου | 20:00

Προπώληση εισιτηρίων: www.soldoutticketbox.com | Πληροφορίες: 25 877827

Μέγας Θεσμικός Χορηγός: ΘΟΚ
Πάγιος Χορηγός: Δήμος Λεμεσού
Χορηγοί Επικοινωνίας: Kανάλι 6, ΡΙΚ
Στηρίζει: mpec (CAMPAK Productions)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

«Θέατρο και Έφηβοι» | Masterclass με την Σοφία Βγενοπούλου

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες