Χρειαζόμαστε τη συνέργεια των ανθρώπων του πολιτισμού, είπε ο Μ. Χατζηγιάννης στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υφυπουργείου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 1.3.2023
Τελετή παράδοσης και παραλαβής του χαρτοφυλακίου του Υφυπουργείου Πολιτισμού μεταξύ του απερχόμενου Υφυπουργού κ. Γιάννη Τουμαζή και του νέου Υφυπουργού κ. Μιχάλη Χατζηγιάννη. // Deputy Ministry of Culture – Handover-takeover ceremony Deputy Ministry of Culture, Lefkosia, Cyprus Handover-takeover ceremony of the portfolio of the Deputy Ministry of Culture between the outgoing Deputy Minister, Mr Yiannis Toumazis and the new Deputy Minister, Mr Michalis Hatzigiannis.

Χρειαζόμαστε τη συνέργεια των ανθρώπων του πολιτισμού, είπε ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής του Υφυπουργείου Πολιτισμού, η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Λευκωσία.

Ο απερχόμενος Υφυπουργός, Γιάννης Τουμαζής, απευθυνόμενος στον Μιχάλη Χατζηγιάννη, είπε ότι πριν από 8 μήνες παρέλαβε ένα νομοσχέδιο και ότι σήμερα μαζί με τους συνεργάτες του παραδίδουν σε εκείνον το Υφυπουργείο Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ακόμη, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού θα σηκώσει τα μανίκια ψηλά και θα δικαιώσει τις προσδοκίες όλων όσοι εργάζονται στη βιομηχανία του πολιτισμού τόσο για την επαγγελματική τους κατοχύρωση, που αναμένουν εδώ και δεκαετίες, όσο και για την αναβάθμιση του συνολικού μας πολιτιστικού προϊόντος.

«Η Κύπρος, μια χώρα με πολιτισμό χιλιάδων χρόνων, και το δικαιούται και το αξίζει», κατέληξε ο κ. Τουμαζής, ευχόμενος καλή επιτυχία στον κ. Χατζηγιάννη.

Ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Χατζηγιάννης, αρχικά εξέφρασε την απέραντή του θλίψη για τη χθεσινοβραδινή τραγωδία στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι «η σκέψη μας και το μυαλό μας είναι στους οικείους των θυμάτων».

Εν συνεχεία, απευθυνόμενος στους ανθρώπους του Υφυπουργείου Πολιτισμού, εξέφρασε την εκτίμησή του για την παρουσία τους και τη δουλειά τους. Ακόμη, εξέφρασε τις ευχαριστίες του στον Γιάννη Τουμαζή, ο οποίος, όπως είπε, «πήρε τον ακρογωνιαίο λίθο και τον έβαλε στα θεμέλια του αρχαιότερου ως θα έπρεπε Υπουργείου, το οποίο ωστόσο θεμελιώθηκε πριν από 6-8 μήνες, με ένα εξαίρετο και σπουδαίο έργο».

«Εμείς θα πρέπει τώρα να συνεχίσουμε την οικοδόμηση μαζί με όλους τους ανθρώπους του πολιτισμού του τόπου μας γιατί έχουμε και τη θέληση και τον τρόπο. Ο πολιτισμός γνωρίζουμε ότι δεν διακόπτεται, έχει συνέχεια», επεσήμανε ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, ο οποίος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, που του εμπιστεύτηκε «το μέγα κεφάλαιο του πολιτισμού της πατρίδας μας».

Ακόμη, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης διευκρίνισε ότι «αυτή η πρόκληση απαιτεί ενδεχομένως μια ανάλογη ανάπαυλα από τη συμβατική μουσική παρουσία, όχι όμως και από τη δημιουργία, η οποία πάντα είναι στο DNA μου και πάντα θα υπάρχει μέσα μου».

«Οι χιλιετίες του πολιτισμού μας απαιτούν αφοσίωση, σεβασμό, αλλά και σύγχρονη αντίληψη στη διατήρηση, στην προβολή και στην εξέλιξή του», τόνισε ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού, προσθέτοντας ότι «η τεχνολογική εξέλιξη έχει πλέον σμικρύνει σε τέτοιο βαθμό τις αποστάσεις που να μπορεί μια μικρή χώρα σαν την Κύπρο με δουλειά και φαντασία να γίνει μια διαρκής Μπιενάλε πολιτισμού που θα παρουσιάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του πλανήτη». Την ίδια ώρα, συνέχισε, «το πολιτιστικό μας κεφάλαιο μπορεί να κοσμεί και να λειτουργεί ως αισθητική αξία και ως ζωντανός οργανισμός».

Παράλληλα, ο Μιχάλης Χατζηγιάννης υπογράμμισε ότι για να γίνουν πραγματικότητα τέτοιες προσδοκίες, δεν φτάνει μόνο η θέληση μιας κυβέρνησης. «Χρειάζεται σύμπραξη όλων έτσι ώστε, 60 χρόνια μετά την ανεξαρτησία, να κάνουμε ουσιαστική προέλαση σε μια νέα, σύγχρονη, φωτεινή εποχή. Μια εποχή όπου ο πολιτισμός θα γεννά πολιτική και όχι το ανάποδο», υπέδειξε.

«Για τούτο χρειαζόμαστε την έμπνευση αλλά και τη συνέργεια των ανθρώπων του πολιτισμού με τις ιδέες, τις εμπειρίες και το φως της δημιουργίας τους», ανέφερε. «Τώρα πιάνουμε δουλειά, σηκώνουμε τα μανίκια ψηλά γιατί το θέλουμε και μπορούμε. Θα τα πούμε σύντομα με όλους», κατέληξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ηλίας Λογοθέτης | Η υποκριτική και η λατρεία για την όπερα

Ηλίας Λογοθέτης | Η υποκριτική και η λατρεία για την όπερα

Ηλίας Λογοθέτης | Η υποκριτική και η λατρεία για την όπερα

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

Πέθανε ο σκηνοθέτης Ντίνος Μαυροειδής

Πέθανε ο Kύπριος λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης

Πέθανε ο Kύπριος λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης

Πέθανε ο Kύπριος λαϊκός ποιητής Αντώνης Κατσαντώνης

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης

Απεβίωσε ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης