Ανδρέας Ανδρέου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 8.8.2011

7.8.2011

Ο Ανδρέας Ανδρέου έχει γράψει μια μελέτη για το Ξενοδοχείο Βερεγγάρια και προχωρά σε θέματα ΛΟΑΔ


Τι κάνεις;

Είμαι φοιτητής στο Πανεπιστήμιο του Έσσεξ στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελείωσα το πρώτο μου έτος στο πτυχίο των Ευρωπαϊκών Σπουδών με Πολιτική και συνεχίζω σε ένα νέο, ακόμα πιο ενδιαφέρον, αυτό του BA Humanities, με συνδυασμό μαθημάτων από πολλούς κλάδους σπουδών με στόχο να αποφοιτήσω με όσο το δυνατόν ευρύτερο φάσμα ακαδημαϊκών γνώσεων.

Πώς δούλεψες για το Βερεγγάρια και γιατί;

Για περισσότερα από δύο χρόνια, ψαχούλευα και αναζητούσα με ενθουσιασμό έως και μανία όπου μπορούσα. Αρχικά διαδικτυακά μέσω ιστοσελίδων και επικοινωνώντας με διάφορους που έζησαν το Βερεγγάρια. Στη συνέχεια έκανα πολύωρη έρευνα μέσα σε παλιές εφημερίδες, κρατικά αρχεία και επιτόπιες εξερευνήσεις. Έτσι κατάφερα να συλλέξω απίστευτο υλικό από τη δεκαετία του 1930, από φακέλους με το έμβλημα του ξενοδοχείου και διαφημίσεις του μέχρι καρτ ποστάλ και προσκλήσεις πριγκιπισσών για δεξίωση στον κήπο του. Όλα αυτά παρατίθενται μέσα σε ένα βιβλίο, το οποίο γράφτηκε με ιδιαίτερο καημό και αγάπη, γιατί το Βερεγγάρια είναι για μένα το σύμβολο της δόξας και της παρακμής μιας άλλης Κύπρου. Μιας Κύπρου παραμυθένιας, με ένα ξενοδοχείο-παλάτι, ξακουστό ακόμα και σε πρίγκιπες, πρέσβεις και την αφρόκρεμα της εποχής, όπου φυσικά όλοι ήταν θαμώνες του και χάραξαν μαζί με την παρουσία του καθαυτή, την ιστορία του τουρισμού στην Κύπρο.

Τι θα κάνεις;

Γράφω το επόμενό μου βιβλίο το οποίο θα είναι μυθιστόρημα με βιογραφικά όμως στοιχεία. Θα αφορά στην ομοφοβία και στο πώς τη βιώνει κυρίως ο κεντρικός ήρωας του βιβλίου, ο οποίος βιώνοντας ομοφοβική βία, αναπτύσσει διάφορα προβλήματα ψυχολογικής φύσεως, τα οποία στέκονται εμπόδιο σε μια φυσιολογική ζωή. Σιγά σιγά όμως απελευθερώνεται από τα στερεότυπα της κοινωνίας και τα κηρύγματα της θρησκείας και του ομοφοβικού περίγυρού του, γνωρίζει τον πραγματικό του εαυτό και ξεκινά να ζει μια φυσιολογική ζωή. Θα χαρώ πολύ να μοιραστώ με ακόμα περισσότερο κόσμο τις δικές τους ιστορίες και σκέψεις σε ΛΟΑΔ θέματα στο andreouan@hotmail.com.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ