Σκουπίδια (2)

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 5.11.2012

Γράφει ο Γιώργος Κακούρης

Στην κατεχόμενη από τον τουρκικό στρατό Λευκωσία 1.000 δημοτικοί υπάλληλοι δεν καταφέρνουν να καθαρίσουν τα σκουπίδια 60.000 ανθρώπων. Στην κατεχόμενη από ηλίθιους Λευκωσία 250 δημοτικοί υπάλληλοι καταφέρνουν να κουλαντρίσουν τα σκουπίδια τουλάχιστον 100.000.

Τα νούμερα δεν τα καταγράφω εγώ αλλά η τουρκοκυπριακή εφημερίδα Yeni Duzen, μιλώντας για την απαράδεκτη κατάσταση στα κατεχόμενα όπου ο [θυμίζω, συνταγματικά νόμιμος] τ/κ δήμος Λευκωσίας ζει την παρακμή λόγω της απεργίας των υπαλλήλων.

[Ευχάριστο διαφημιστικό διάλειμμα: στη "Νέα Μέρα" του Mega ο Δημήτρης Σούγλης διαβάζει τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Κοντοστέκεται στην κεντρική φωτογραφία του Φιλελευθέρου που αφορά την κατάσταση με τα σκουπίδια στα κατεχόμενα. Το σχόλιό του περιορίζεται στο αφελές "κοίτα πώς κατάντησαν τη Λευκωσία μας"]

Ο Σενέρ Λεβέντ την Παρασκευή κάλεσε, κάπως σκωπτικά ίσως, τον δήμαρχο των ελεύθερων περιοχών να καθαρίσει για χατίρι της σχέσης του πατρός Γιωρκάτζη με τον πατέρα Ντενκτάς και αναρωτήθηκε αν ίσως θα ήταν καλύτερα αν ο Μακάριος [τότε] είχε ενώσει τους δήμους.

Το θέμα όμως δεν έχει να κάνει με τους πατεράδες των σημερινών, ούτε με το τι έκανε και δεν έκανε ο Μακάριος. Αυτές οι ιστορίες είναι άχρηστες σε σχέση με αυτές όσων κατοίκων της κατεχόμενης Λευκωσίας κατέβηκαν την Πέμπτη στον δρόμο να διαμαρτυρηθούν για την απαράδεκτη κατάσταση.
Οι εμμονές του καθενός μας με τους συνταγματικούς λαβύρινθους, τους οπλαρχηγούς του '60 που προήχθησαν σε υπουργούς και αρχηγούς κοινοτήτων, δεν αφορούν τους camp ηγέτες με τα ράσα και τα χοντρά κοκάλινα γυαλιά που [καλώς ή κακώς] δεν πρόκειται να καθαρίσουν τους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας. Δεν θα εμποδίσουν αρουραίους και μικρόβια να περάσουν την ψευδο-γραμμή, όπως τίποτα δεν εμποδίζει τη βρόμα από το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμμάτων στη Μια Μηλιά από το να καλύψει το Καϊμακλί και παραπέρα ανάλογα με το πού φυσάει ο άνεμος.

Οι δύο δήμοι ήδη συνεργάζονται σε κάποια θέματα - δεν μπορεί να υπάρξει μια προσωρινή συνεργασία για ένα θέμα υγιεινής που επηρεάζει όλους τους κατοίκους της πόλης; Τα υπόλοιπα ιδεολογικά, μικροπολιτικά, ιστοριογραφικά πετάξτε τα έξω μαζί με τα σκουπίδια. Το ζητούμενο είναι να αναπνεύσουμε.

+ Σε ανακοίνωσή του με αφορμή τη δημοσίευση της έκθεσης της Επιτροπής Αξιολόγησης για την επιλογή της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ο δήμαρχος απάντησε, μεταξύ άλλων, και στην αναφορά σε ελλιπή παρουσία Τ/Κ. Δεν ξέρουμε αν ισχύει η εντύπωση αυτή της επιτροπής. Όμως είναι μια καλή υπενθύμιση πως το Nicosia 2017 πρέπει να αγγίξει την πόλη σε όλα της επίπεδα. Προς το παρόν προέχει να ενημερωθεί η ιστοσελίδα καθώς δεν αφορά πλέον την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Α, και να μεταφραστεί και στην άλλη γλώσσα της πόλης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ