Πόσο κάνει το λεωφορείο;

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 28.7.2014

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Τι είπε ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού στη συνέντευξη Τύπου για το φετινό Φεστιβάλ Κύπρια;


* «Η παραμυθία των ανθρώπων μέσα από την τέχνη αποδεικνύεται διαχρονικά ως πολύ αποτελεσματική, γι’ αυτό και θεσμοί όπως αυτός των Κυπρίων αποτελούν σημαντική διέξοδο από την καθημερινότητα».


* Το τερματίσαμε.


* Στ’ αλήθεια, ποιος γράφει τις ομιλίες του; Κάθε φορά είναι και πιο εντυπωσιακές.


* Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός μάς καλεί να εκτιμήσουμε το πολιτιστικό προϊόν που προσφέρουν τα φετινά Κύπρια και να προσέλθουμε στις παραστάσεις.


* Η αλήθεια είναι πως το φετινό πρόγραμμα έχει απ’ όλα: και αρχαία τραγωδία και θεατρική κωμωδία και κλασικό και σύγχρονο χορό και κλασική μουσική και τη λεγόμενη έντεχνη και πειραματικά ακούσματα και κυπριακό λαϊκό παραμύθι και σύμπραξη μουσικής - χορού. Το μόνο που δεν έχει είναι το «Εγώ είναι ο άλλος», το σκεπτικό δηλαδή της φετινής διοργάνωσης.


* Αντιλαμβάνομαι την αρχική ανάγκη καθορισμού ενός σκεπτικού, αλλά στο τέλος της ημέρας πάλι αχταρμάς βγαίνει.


* Αποδεικνύεται, λοιπόν, αχρείαστος. Ας καταργηθεί, να αποφεύγεται και η μουρμούρα του «από πού κι ώς πού αυτό ταιριάζει και το άλλο όχι;».


* Σε κάθε περίπτωση, αυτή τη βδομάδα ο υπουργός παρέστη σε τρεις συνεντεύξεις Τύπου για τον πολιτισμό. Εντυπωσιακό.


* Εντυπωσιακός και ο αριθμός των πολιτιστικών εκδηλώσεων όμως. Και η σημασία που δίνεται στον χώρο. * Τι υποδομές, τι φεστιβάλ, τι κάλλος!


* Και μια διασκεδαστική [αληθινή] ιστορία για το τέλος: συζητούσε το τέως διοικητικό συμβούλιο του ΘΟΚ σχετικά με το τι θα κάνει τη λιμουζίνα που δικαιούται ο οργανισμός, η οποία σπάνια είναι σε χρήση. Τουτέστιν, σε αντίθεση με άλλους αξιωματούχους, οι του ΘΟΚ δεν την παίρνουν και να σουλατσάρουν.


* Αποφασίστηκε λοιπόν η λιμουζίνα να πουληθεί και τα χρήματα -ίσως και λίγο περισσότερα- να διατεθούν για την αγορά ενός λεωφορείου για τη μεταφορά των ηθοποιών στις περιοδείες τους. * Το υφιστάμενο λεωφορείο μαθαίνουμε ότι είναι κάτι σαν... τταππουροκωλού.


* Υπάρχει ειλημμένη απόφαση για την πώληση της λιμουζίνας και την αγορά λεωφορείου. Άλλο η απόφαση, όμως, κι άλλο η πράξη.


* Να το διευκρινίσουμε, δεν φταίει ο ΘΟΚ. Περιμένει από την κρατική γραφειοκρατία να ξεκαθαρίσει το πώς και το γιατί θα γίνει αυτή η πράξη.


* Πέρασε τόσος καιρός, άλλαξε το δ.σ. και το λεωφορείο... ακόμη να φανεί.


* Αν δανειστούμε έναν τίτλο από τις χορογραφίες του φετινού Καλοκαιρινού Φεστιβάλ Χορού, δεν θα ξέρουμε ποιον να διαλέξουμε για το καταληκτικό σχόλιο: Ήρθαν; Όχι Ακόμη. Dream On.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ