Προκλήσεις

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.4.2016

Γράφει η Μερόπη Μωυσέως

* Πόσο προκλητικός πια αυτός ο Δήμος Λεμεσού;


* Μα, να ενώσεις όλους τους δημόσιους χώρους της Λευκωσίας [λολ] δεν σου βγάζει τα χιλιόμετρα του παραλιακού της Λεμεσού.


* Και δεν έφτανε ο μόλος, έπρεπε να κάνει κι αυτή την εξαιρετική, ημικύκλια προκυμαία που αιωρείται πάνω από τη θάλασσα.


* Αίσχος!


* Ενώ εμείς; Οι Nicosians εννοώ. Εμείς, πώς θα χειριστούμε το "φιλέτο"/οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου/εν ευθέτω χρόνω Αρχαιολογικό Μουσείο; Αδέλφια, είναι πολύ μεγάλο μόνο για το Μουσείο. Ας μην το αφήσουμε γύρω-γύρω γυμνό και έρμο.


* Τεντώνει τα μεγάλα του αυτιά και πάλι δεν πιστεύει ο υπουργός Οικονομικών τις εισηγήσεις: Πάρκο, ίσως; Μια απλωσιά ελάχιστη κύριε υπουργέ μου. Να παίρνει και το μουσείο ανάσα...


* Όχι, γι' αυτό και το "φιλέτο"/οικόπεδο του παλιού νοσοκομείου/εν ευθέτω χρόνω Αρχαιολογικό Μουσείο τέθηκε μερικώς προς πώληση.


* Ας γίνει και καζίνο δίπλα βρε αδελφέ. Ο σύγχρονος και ο αρχαίος πολιτισμός των Nicosians μαζί.


* Αίσχος!


* Καλά, εκνευρίστηκα στην αρχή αλλά μετά ένιωσα μια συμπάθεια, μια ανάγκη... συμπαράστασης. Για τον υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού μιλάω.


* "Η κυπριακή κινηματογραφική παραγωγή μπορεί να αποτελέσει κινητήριο δύναμη στο να καταστεί η Κύπρος κέντρο μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών από το εξωτερικό, με τεράστια οφέλη για την ίδια μας την πατρίδα". Λολ!


* Αναρωτιέμαι: όταν το Υπουργικό απορρίπτει για χιλιοστή φορά την πρόταση με τα κίνητρα που μπορούν να δίνονται ώστε να πραγματοποιούνται κινηματογραφικές παραγωγές στην Κύπρο, τι λέει ο κ. Καδής;


* Υποστηρίζει την πρόταση που βγαίνει από το ίδιο του το υπουργείο, αλλά για να είμαστε δίκαιοι, όχι από τον ίδιο αλλά από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες;


* Την υποστηρίζει σθεναρά;


* Ή ακούει σιωπηλά τον υπουργό Οικονομικών να λέει επανειλημμένα ότι απορρίπτεται η πρόταση ή 'κάντε αλλαγές' ή 'να το δούμε πιο μετά'...


* Οπότε ο πύρρειος λόγος περί κινηματογραφικού προορισμού ας μην χρησιμοποιείται στο παρόν στάδιο. Είναι τουλάχιστον αγενές να κοροϊδευόμαστε μεταξύ μας. Μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες κιόλας.


* Οι οποίες ήταν απούσες από τη συναυλία που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή στον μόλο Λεμεσού [δες δίπλα].


* Εντάξει, δεν ήταν το πλέον μεγαλειώδες γεγονός, δεν ήταν αεροπειρατεία για παράδειγμα. Ήταν όμως ένα πολύ σημαντικό γεγονός για την εγχώρια επικαιρότητα.


* Απούσες όλες οι κάμερες των καναλιών. Λες και δεν έγινε ποτέ η συναυλία.


* Απούσες όλες πλην μίας: του ΡΙΚ. Περιμένετε, όμως. Η κάμερα δεν ήρθε για να καλύψει τη συναυλία, αλλά για να πάρει δηλώσεις βουλευτού...


* Αίσχος κύριε Τσώκο μου! Πόσο βλακωδώς θα συνεχίσει να συμπεριφέρεται το κρατικό κανάλι;


* Αν ήταν άνθρωπος, το ΡΙΚ θα ήταν τουλάχιστον πανύβλακας. Και ολίγον μ@#$/ς.


* Τέλος, το αστείο της βδομάδας κρύβεται μέσα από τις λέξεις του δελτίου Τύπου του φετινού φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες Κύπρος 2016.


* Την προσοχή σας παρακαλώ. Αναφέρεται στην περιγραφή μιας από τις ταινίες που θα προβληθούν στο φεστιβάλ: "...Μια οικογένεια αγωνίζεται να αντεπεξέλθει στα καθημερινά προβλήματα μιας αδυσώπητης κοινωνίας: την ανεργία, την άνοδο του καπιταλισμού, τη μετανάστευση..."


* Έλα; Η άνοδος του καπιταλισμού καθημερινό πρόβλημα μιας αδυσώπητης κοινωνίας;


* Καλά, εγώ το 'φχαριστήθηκα, δεν το συζητώ. Τόση χαρά δηλαδή, που άφησα και τον Σάκη να τον πάρει το ποτάμι.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

«Πρόσφυγες, νήματα, (μ)νήματα» του Χριστόφορου Χριστοφόρου

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Γλωσσική επαφή και γλωσσική αλλαγή

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η γλωσσολογία, τελικά, γιατί υπάρχει;

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ

Η πλατφόρμα Χ του Μασκ