Αυτή είναι μια πόρτα στη Νέα Υόρκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 11.2.2019

Γεμάτη γκράφιτι κάθε είδους, αφίσες που καλύπτουν η μια την άλλη, διαφόρων χρωμάτων σπρέι να δηλώνουν λέξεις δυσανάγνωστες. Είναι αυτή μια ωραία εικόνα; Είναι μια άσχημη εικόνα; Είναι η εικόνα μιας πόρτας σε κάποια γειτονιά της Ν.Υ. που χρειάζεται αστυνόμευση για να μην βλέπουμε αυτό το αποτέλεσμα; Τα ερωτήματα προέκυψαν ύστερα από μια ανάρτηση στο fb για τα –άσχημα– γκράφιτι και σλόγκαν στην παλιά Λευκωσία. Τα ωραία γκράφιτι δεν μας ενοχλούν. Η ανάρτηση έγινε θέμα σε ιστοσελίδα όπου αυτά τα σλόγκαν και τα γκράφιτι ονομάζονται «εκτρώματα»... Και πολλοί συμφώνησαν ότι όλα αυτά τα –άσχημα, πάντα– γκράφιτι, και τα συνθήματα με τα οποία ο καθένας βγάζει τα εσώψυχα ή τις πολιτικές του ή τις οπαδικές του πεποιθήσεις, ασχημίζουν την –κατά τα άλλα πανέμορφη– Λευκωσία.


Μπορεί κανείς να ελέγξει τον τρόπο με τον οποίο εκφράζεται ο καθένας; Θέλουμε να ελέγχεται; Να επιλέγουμε τα καλά και να σβήνουμε τα υπόλοιπα; Τι είναι καλό για τον καθένα; Οι Ultras ή η Θύρα 9; Η παλιά Λευκωσία έχει γεμίσει συνθήματα στους τοίχους, που κάποια μας αρέσουν και άλλα όχι. Με κάποια γελάμε και άλλα μας εκνευρίζουν. Θεωρούμε, όμως, ότι αποτελούν έναν από τους ελάχιστους τρόπους που καταδεικνύουν ότι αυτή η πόλη είναι ζωντανή. Ελπίζουμε να συνεχίσει να είναι ζωντανή, με κάθε τρόπο. Αλλά και αυτός, έχει το ενδιαφέρον του: «Τάκη, αγαπώ σε». Σε τοίχο της Αρχιεπισκοπής.

Στη φωτογραφία από το πρότζεκτ The Doors of New York City/Instagram

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο νόμος περί υποδομών Gigabit

Ο νόμος περί υποδομών Gigabit

Ο νόμος περί υποδομών Gigabit