Φίλιπ Ροθ 1933-2018

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.5.2018

"Γράφω μυθοπλασία και μου λένε πως είναι αυτοβιογραφία. Γράφω αυτοβιογραφία και μου λένε πως είναι μυθοπλασία, οπότε μιας κι είμαι τόσο ασαφής και είναι τόσο έξυπνοι τούς αφήνω να αποφασίσουν".


Ο συγγραφέας Φίλιπ Ροθ απεβίωσε την Τρίτη 22 Μαΐου σε ηλικία 85 ετών, έχοντας κερδίσει μια θέση στην αμερικανική -και παγκόσμια- λογοτεχνία ως ένας από τους σημαντικότερους σύγχρονους συγγραφείς. Ο Ροθ σταμάτησε να γράφει το 2010. Σε μια συνέντευξή του στο γαλλικό περιοδικό "Les InRocks" είχε πει το 2012 ότι δεν θέλει να γράφει άλλο: "Είμαι 78 ετών πια. Δεν γνωρίζω τίποτα για τη σημερινή Αμερική. Τη βλέπω στην τηλεόραση, αλλά δεν τη ζω", δήλωσε ο Ροθ, ο οποίος στο έργο του ανέλυσε και αποκωδικοποίησε καλύτερα από κάθε άλλον τη μεταπολεμική αμερικανική κοινωνία. Το "Νέμεσις", που κυκλοφόρησε το 2010, ήταν το τελευταίο του βιβλίο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις