Blast from the past

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 14.10.2019


  • Τουλάχιστον απογοητευτική ήταν η παρουσίαση του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΠΑΝ) για το έργο των Πολιτιστικών Υπηρεσιών και του Θεατρικού Οργανισμού Κύπρου την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου.

  • Ο διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών Παύλος Παρασκευάς έκανε έναν απολογισμό του έργου των ΠΥ σε βάθος χρόνου. Και πέντε χρόνια πριν, αν όχι δέκα, τα ίδια πράγματα θα ακούγαμε αν γινόταν παρόμοια παρουσίαση.

  • Με όλο τον σεβασμό στον κ. Παρασκευά. Ο ίδιος δεν βαρέθηκε να αναφέρεται στη δημιουργία του… Πολιτιστικού Χωριού της Λέμπας; Ο Στας Παράσκος, που είχε την ιδέα, έφυγε από κοντά μας πριν από πέντε χρόνια. Το Υπουργικό Συμβούλιο έλαβε την απόφαση για τη δημιουργία του Πολιτιστικού Χωριού το 2007!


Διαβάστε ακόμη: Πολιτισμός σε αναμονή, η παρουσίαση του πολιτιστικού έργου του ΥΠΠΑΝ

  • Ακολουθεί #10yearchallenge: «Οι εργασίες για τη διαμόρφωση του Πολιτιστικού Χωριού στη Λέμπα έχουν αρχίσει (ετοιμάζεται το κτηριολογικό πρόγραμμα ώστε να προκηρυχθούν προσφορές). Το Πολιτιστικό Χωριό αναμένεται να συμβάλει στην προβολή της Κύπρου ως χώρου ανάπτυξης της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας μέσα από προγράμματα φιλοξενίας καλλιτεχνών». Τάδε έφη ο υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Ανδρέας Δημητρίου στον απολογισμό ενός χρόνου στο ΥΠΠ… το 2009!

  • Κατάθλιψη; Όχι ακόμα.

  • Στον χαιρετισμό του, ο υπουργός Κώστας Χαμπιαούρης ανέφερε ότι «επιστέγασμα των προσπαθειών μας, όπως προβλέπεται και στο πρόγραμμα διακυβέρνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι η δρομολογούμενη ίδρυση Υφυπουργείου Πολιτισμού».

  • Βεβαίως, τίποτα άλλο δεν ελέχθη, παρά την επιμονή μας να μάθουμε περισσότερα. Η πρόταση βρίσκεται προς έγκριση στο Υπουργείο Οικονομικών, αρκέστηκαν να πουν ο κ. Χαμπιαούρης και ο κ. Παρασκευάς.

  • Επιστροφή στο 2009 και στην ομιλία του Ανδρέα Δημητρίου, που είχε πει πως ολοκληρώθηκε η μελέτη για τη δημιουργία Ενιαίας Αρχής Πολιτισμού (που μετά έγινε Υφυπουργείο Πολιτισμού) και μάλιστα κατατέθηκε στο Υπουργικό Συμβούλιο για έγκριση.

  • «Οσονούπω», ήταν σε γενικές γραμμές η απάντηση του κ. Χαμπιαούρη σε ό,τι αφορά το Υφυπουργείο Πολιτισμού.

  • Άλλη είναι η άποψη του Υπουργείου Οικονομικών, πάντως, που μετά το Υφυπουργείο Ναυτιλίας το οποίο προσπέρασε τεχνηέντως το Πολιτισμού, ετοιμάζεται να ανακοινώσει την ίδρυση του Υφυπουργείου Καινοτομίας. Το Πολιτισμού ολοένα και απομακρύνεται.

  • Ε, ναι. Όλα θα τα υλοποιήσουμε; Να κρατήσουμε και ένα πολιτιστικό έργο σε εκκρεμότητα για τον επόμενο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;