Άλογα πράγματα

ΜΑΡΙΝΑ ΣΧΙΖΑ Δημοσιεύθηκε 28.10.2019


  • Είναι πολύς ο σουρεαλισμός, αγαπητοί και αγαπητές αναγνώστες και αναγνώστριες.

  • Η ταινία Τζόκερ πάει τόσο καλά που, επιτέλους, ενήλικοι συζητούν μεταξύ τους πως πήγαν στο σινεμά για να δουν μια ταινία. Δεν την κατέβασαν, δεν τη στρίμαραν, δεν έκαναν τίποτα παράνομο. Πήγαν στο σινεμά.

  • Παρανόμησαν, όμως, ανήλικοι στην Ελλάδα που πήγαν να δουν την ταινία η οποία θεωρείται κατάλληλη για άτομα άνω των 18 ετών. Μπούκαραν τα όργανα της τάξης να βάλουν τάξη στην ανομία των ανηλίκων και έγινε το σώσε στη γείτονα χώρα.

  • Προσεχώς σε μια αίθουσα δίπλα μας. Διότι, ως γνωστόν, ετεροχρονισμένα μεν, αλλά όλα τα παλαβά που συμβαίνουν στην Ελλάδα έρχονται και εδώ κάποια στιγμή.

  • Μην το αμφιβάλλετε, αγαπητοί/ές αναγνώστες/τριες. Θυμηθείτε μόνο ότι αύριο θα γιορτάσετε το μεγάλο «Όχι» του φασίστα μιας τρίτης χώρας, στη χώρα σας. Σε αυτό το κανονικό ευρωπαϊκό κράτος όπου διαμένετε.

  • Μην ξεχνάτε, επίσης, ότι με την ίδια ευκολία που τα όργανα μπήκαν στα σινεμά στη γείτονα χώρα κατέβηκε μια παράσταση προ εβδομάδων στην δική μας χώρα.

  • Άλογα πράγματα.

  • Επειδή, λοιπόν, προέκυψε το θέμα του Τζόκερ, είναι καλό να σκεφτόμαστε λίγο περισσότερο αυτό το 18+ σε ό,τι κάνουμε. Αναλογιστείτε τους έφηβους εδώ, πόσο εμείς οι ίδιοι τους αποκλείουμε από πολιτιστικά προϊόντα που φέρουν την ετικέτα 18+. Γίνεται συχνά και στο σινεμά αλλά και στο θέατρο το τελευταίο διάστημα.

  • Σκεφτείτε, λοιπόν, σε μια χώρα που δεν παρέχει καν καλό εφηβικό θέατρο, που δεν κατάφερε τόσα χρόνια να γεφυρώσει το κενό που δημιουργείται από το παιδικό στο ενήλικο θέατρο, σκεφτείτε πόσα χάνουν οι 16άρηδες και οι 17άρηδες από αυτό το 18+.

  • Προς το παρόν, αυτή τη βδομάδα οι άνθρωποι του θεάτρου έχουν άλλα να σκεφτούν, καθώς η Επιτροπή Προστασίας του Ανταγωνισμού εξέδωσε μια απόφαση που καταλογίζει στον ΘΟΚ αθέμιτο ανταγωνισμό σε σχέση με τα ελεύθερα θέατρα και του υπαγορεύει να σταματήσει κάθε ενέργεια σχετική με την κατανομή χορηγιών.

  • Είναι ένα τόσο παλιό θέμα. Και είναι, ίσως, καιρός να διευθετηθεί μια κι έξω, αν και αμφιβάλλω. Αντί, λοιπόν, να παίρνουν οι άνθρωποι του θεάτρου θέση υπέρ της μιας ή της άλλης άποψης, ας λάβουν θέσεις για διάλογο.

  • Προτού τους ισοπεδώσει η λογική της αγοράς και, πολύ φοβάμαι, της κοινωνίας. Όσο τα λέμε μεταξύ μας, καλά είναι.


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;