Mrs Fletscher: Η εκδίκηση της μιλφάρας

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 9.12.2019

Γυναίκα μόνη ψάχνει τη συντροφιά, το νόημα της ζωής της. Το κόνσεπτ της γυναίκας που μεγαλώνει μόνη της τα παιδιά της, αλλά όταν αυτά μεγαλώνουν μένει η ζωή της κενή, αρχίζει να γίνεται μαστ για την αμερικανική τηλεόραση. Γιατί πλέον είμαστε στην εποχή που οι γυναίκες είναι χειραφετημένες, έχουν πάρει τη ζωή στα χέρια τους, ωστόσο βρίσκονται σε μία δύσκολη φάση όταν πρόκειται να βρουν το άλλο τους μισό. Και το «Mrs Fletscher» ανήκει σε αυτή την κατηγορία των σειρών, το οποίο έτσι και αλλιώς βασίζεται στο ομώνυμο βιβλίο του Τομ Περότα, το οποίο είναι προσαρμοσμένο στον σύγχρονο και απελευθερωμένο τρόπο γραφής των βιβλίων.


Στη σειρά, παρακολουθούμε τη ζωή της Ιβ Φλέτσερ η οποία είναι 40 και κάτι, χωρισμένη, με ένα παιδί. Είναι διευθύντρια σε έναν τοπικό οίκο ευγηρίας, χαριτωμένη, συμπαθητική, καλή. Την ημέρα που επιστρέφει στο σπίτι έχοντας μόλις βοηθήσει τον γιο της, Μπρένταν, να μετακομίσει στους κοιτώνες του κολεγίου, η ζωή της μοιάζει με ένα ποτήρι που έχει νερό (ή κρασί με πάγο, όπως της αρέσει) έως τη μέση. Η Ιβ πρέπει να αποφασίσει αν αυτό το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο. Ουσιαστικά, έρχεται αντιμέτωπη με την ανάγκη και την επιθυμία να ανακαλύψει και πάλι τον εαυτό της, αποτινάσσοντας όλες τις ταμπέλες, κάτω από το βάρος των οποίων συνθλιβόταν τόσα χρόνια. Προτού αποχαιρετήσει τον γιο της, τον έχει ακούσει να κάνει σεξ πίσω από την κλειστή πόρτα του δωματίου του, έχει δει πόσο αδιάφορα πλέον συμπεριφέρεται για αυτήν. Δεν είναι πια η μαμά και αυτός ο γιος. Είναι μια γυναίκα που άφησε το παιδί της ελεύθερο. Και αυτή η ελευθερία, για να μην γίνει μοναξιά, πρέπει να ξαναπιάσει το νήμα της ζωής της από εκεί που το άφησε. Όταν δηλαδή γεννήθηκε το παιδί της.

Η σειρά ανήκει σε εκείνο το είδος που προσπαθεί να λανσάρει η αμερικανική τηλεόραση τα τελευταία χρόνια, αυτό της δραμεντί, ξεφεύγοντας από το φορμάτ της ξύλινης κωμωδίας που είτε βλέπουμε μια παρέα 5-6 φίλων να μπερδεύουν τα μπούτια τους είτε μια οικογένεια βγαλμένη από διαφήμιση βουτύρου. Είμαστε λοιπόν στην εποχή που οι ήρωες είναι άνθρωποι της διπλανής πόρτας, που ζουν ό,τι ζει ένας απλός άνθρωπος, απλώς τα βιώματά του έχουν δόση υπερβολής, επειδή μιλάμε για μυθοπλασία.

Και τι ζει μια 40+ γυναίκα που δεν είναι παντρεμένη; Την επιθυμία να μπει ξανά... στο παιχνίδι με το άλλο φύλο. Την πρώτη βραδιά που μένει μόνη της, ανοίγει το λάπτοπ της και θυμάται τον όρο milf που της είπε μια φίλη της. Το googlάρει και φτάνει στις σελίδες πορνό. Είναι εκείνη η στιγμή που θα ανακαλύψει πως είναι ξανά γυναίκα, πως έχει ξανά την επιθυμία να εμβαθύνει στην ψυχοσύνθεση του χαρακτήρα της και να εξερευνήσει ποια είναι. Επτά επεισόδια που φεύγουν σαν νεράκι. Όσο νεράκι θα κυλήσει και η ζωή της Ιβ μόλις μάθει πως η ζωή είναι ωραία αν ξεκολλήσεις από τα στερεότυπα.



Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις