Το κορίτσι με την πέτρα έρχεται στο NiMAC

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 20.1.2020

Η Natascha Sadr Haghighian φτάνει στην Κύπρο αυτή τη βδομάδα για μια διάλεξη στην αγγλική γλώσσα με θέμα Haptic' surfaces: pedagogy and entanglement. Η Natascha Sadr Haghighian -στη φωτογραφία αριστερά, με την πέτρα στο κεφάλι- είναι Ιρανή καλλιτέχνιδα που ζει στο Βερολίνο και εκπροσώπησε τη Γερμανία στην Μπιενάλε Βενετίας 2019 που ολοκληρώθηκε τον περασμένο Νοέμβριο [με αυτή την πέτρα στο κεφάλι, και με το όνομα Natascha Suder Happelmann εμφανίστηκε στη συνέντευξη Τύπου της Μπιενάλε]. Είναι γνωστή για τις πολλαπλές ταυτότητές της, με τα δελτία Τύπου που εκδίδει για εκάστη δουλειά της να διαφέρουν ως προς την καταγωγή της, την ημερομηνία γέννησής της και τη χώρα διαμονής της.






Το έργο της θεωρείται άκρως πολιτικό, ωστόσο συνήθως δεν αναφέρεται ευθέως στα πολιτικά ζητήματα. Αντ' αυτού επιλέγει να ασχοληθεί με κοινά μυστικά και ταμπού της σύγχρονης κοινωνίας. Για παράδειγμα, για την documenta 14, εντάχθηκε στην κολεκτίβα καλλιτεχνών Society of Friends of Halit για να διερευνήσει τη δολοφονία του 21χρονου Halit Yozgut, γιου Τούρκων μεταναστών ο οποίος δολοφονήθηκε το 2006 από μια ομάδα νεοναζί. Για την έκθεση, η καλλιτέχνιδα παρουσίασε τα αποτελέσματα της συνεργασίας της με ειδικούς εγκληματολόγους, τα οποία παράχθηκαν με τη χρήση ηλεκτρονικού υπολογιστή και αποκαλύπτουν νέα στοιχεία σχετικά με την υπόθεσή του Halit Yozgut.

+ Πέμπτη, 23 Ιανουαρίου 2020, 19:00 - 21:00 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ [έναντι της Παλιάς Ηλεκτρικής], στο πλαίσιο της έκθεσης Hypersurfacing του Δημοτικού Κέντρου Τεχνών Λευκωσίας [NiMAC]. Τη διάλεξη θα συντονίζει ο Ryan Inouye. Μετά τη διάλεξη θα ακολουθήσει το ηχητικό σετ Death in everyday life... is this the Bardo? από τον Άγιο Λοΐζο [20'] και η περφόρμανς How to: Happy Acid του Παναγιώτη Μηνά [20'].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Ο νόμος περί υποδομών Gigabit

Ο νόμος περί υποδομών Gigabit

Ο νόμος περί υποδομών Gigabit

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;