Λειτούργησε το θαύμα

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.3.2020

Γράφουν η Μερόπη Μωυσέως και ο Βασίλης Ιερείδης


  • Τύχη βουνό χάρη στον... κορωνοϊό είχαν το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας και ο Σύλλογος Αρχιτεκτόνων Κύπρου [ΣΑΚ].

  • Γιατί το λέμε αυτό; Διότι την ώρα που η επιδημία έχει δραματικά αποτελέσματα, γλύτωσε την αξιοπρέπεια [όση έχει απομείνει] του ΥΠΠΑΝ και του ΣΑΚ σε ό,τι αφορά την Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας.

  • Κι αυτό επειδή η Μπιενάλε, που τα τελευταία χρόνια καθιερώθηκε να ξεκινά κάθε Μάιο, μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο.

  • Δίνοντας, έτσι, τον απαραίτητο χρόνο στο αρμόδιο υπουργείο [οι Ιταλοί ξέρουν πόσο πιεσμένα είναι τα παιδιά εκεί στο υπουργείο] και στον εντολοδόχο, τον ΣΑΚ [που είναι επίσης πολύ απασχολημένοι εκεί στις σκαλωσιές να εκδίδουν άδειες και να χτίζουν πύργους στα γερά θεμέλια της άμμου της Λεμεσού], ώστε να απευθύνουν το σχετικό κάλεσμα στους αρχιτέκτονες για τη συμμετοχή της Κύπρου στη διεθνή διοργάνωση.

  • Το καταλάβαμε; Είναι Μάρτης και δεν άνοιξε ακόμη η υποβολή προτάσεων για τη συμμετοχή της χώρας σε μια διοργάνωση που θα γινόταν τον Μάη. Πότε να υποβάλουν οι αρχιτέκτονες τις προτάσεις τους, πότε να αξιολογηθούν και πότε να υλοποιηθεί εκείνη που θα επιλεγεί;

  • Τύχη βουνό, λοιπόν. Μεταφέρθηκε για τον Αύγουστο ελέω κορωνοϊού η Μπιενάλε και τώρα ΥΠΠΑΝ και ΣΑΚ μπορούν να δράσουν με άνεση.

  • Είναι αυτό που λέμε... take your time guys.

  • Αξίζει να αναφερθεί ότι οι αρχιτέκτονες και ο ΣΑΚ ειδικά έδωσαν μεγάλο αγώνα για να διασφαλίσουν πριν πολλά χρόνια τη συμμετοχή της Κύπρου στην εν λόγω διοργάνωση. Είναι κρίμα αυτή η προσπάθεια να χαθεί ξαφνικά και άδοξα.

  • Είναι ενδιαφέρον να αναφέρουμε ότι επιμελητής της φετινής Μπιενάλε είναι ο γείτονάς μας από τη Βηρυτό Χασίμ Σαρκίς [Hashim Sarkis], με γραφεία στη Βηρυτό και τη Νέα Υόρκη, ακαδημαϊκός και αρχιτέκτονας.

  • «Πώς θα ζούμε μαζί;», αυτό είναι το θέμα της φετινής πρόσκλησης του Σαρκίς και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για την Κύπρο να παρουσιάσει μια δική της, φρέσκια πρόταση.

  • Ελπίζουμε ο χρόνος να βοηθήσει τους αρχιτέκτονες να ασχοληθούν και να καταφέρουν να στείλουν μια καλή πρόταση στη φετινή Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας, μιας και ο κορωνοϊός απέδειξε ότι «στην Κύπρο το θαύμα λειτουργεί ακόμη».


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;