Γυναίκα πλένει τα χέρια της, 1662

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.3.2020

Συγχρονισμένη με τους καιρούς που ζούμε, η Europeana -η διαδικτυακή βιβλιοθήκη με τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων από την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης- δημιούργησε μια γκαλερί με έργα για... το πλύσιμο των χεριών λόγω κορωνοϊού. Μέσα από ζωγραφικά έργα, φωτογραφίες αλλά και διαφημίσεις σαπουνιών, η Europeana σχολιάζει πως "το πλύσιμο των χεριών είναι σημαντικό μέρος της ατομικής υγιεινής που αποτρέπει την εξάπλωση του ιού" και παρουσιάζει πώς αυτή η καθημερινή πρακτική απεικονίστηκε ανά τους αιώνες.


2-xilies lexeis
Εδώ, έργο του Quiringh Gerritsz van Brekelenkam με τίτλο "Γυναίκα πλένει τα χέρια της", 1662, από τη συλλογή Εθνικού Μουσείου της Σουηδίας.

+Πλοήγηση στη Europeana στη διεύθυνση http://www.europeana.eu [με επιλογή και στα ελληνικά].

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;