Μια ματιά στην (κυπριακή) 10άδα του Netflix

Μιχάλης Σταύρου Δημοσιεύθηκε 16.8.2021
HILVERSUM, NETHERLANDS - April 21, 2017: Netflix, Inc. is an American provider of on-demand Internet streaming media available founded in 1997 by Marc Randolph and Reed Hastings

Βλέποντας κανείς τη 10άδα των δημοφιλέστερων παραγωγών στο Netflix αυτή την περίοδο στην Κύπρο, δύο πράγματα μπορεί να συμπεράνει κανείς. Ή το κοινό έχει ξεπετάξει όλες τα καλούδια που υπάρχουν στην πλατφόρμα και έχει πιάσει ό,τι έχει απομείνει μόνο και μόνο για να βγάλει ανώδυνα το καλοκαίρι και τους 800 βαθμούς θερμοκρασίας ή απλώς ακολουθεί τις τάσεις.


Πάντως, τα περισσότερα προγράμματα που βρίσκονται στις top επιλογές των Κυπρίων είναι νεανικές ανάλαφρες σειρές, κι αυτό μάλλον οφείλεται στο ότι οι φοιτητές και μαθητές είναι σπίτι και λιώνουν στην επιγραμμική πλατφόρμα ό,τι παίζει. Πάντως, όλες οι επιλογές έχουν ενδιαφέρον, αν και το κοινό ψάχνει μάλλον ανάλαφρες παραγωγές παρά πιο ψαγμένες που θα του δώσουν το κάτι παραπάνω το οποίο μάλλον το αφήνει για τον χειμώνα. Δημοφιλέστερη παραγωγή αυτή την περίοδο είναι το «The Kissing Booth». Η καθιερωμένη δομή των teen rom-coms ακολουθείται πιστά, ενώ πατάει στα πρότυπα του  «Alex Strangelove», γι’ αυτό και η πλατφόρμα γεμίζει τις ώρες με νεανικές ανάλαφρες κομεντί για να έχει πάντα μαζί του το νεανικό κοινό.

Κλισεδιάρικο και χαοτικό το «Hit and run» για έναν άντρα που ψάχνει τα αίτια της δολοφονίας της γυναίκας του, είναι ό,τι πρέπει για να βλέπεις τηλεόραση και να παίζεις Candy Crash. Τυπικό, αλλά ατέλειωτο και μάλλον χαλαρωτικό το «Good doctor» που συμπληρώνει την τριάδα, απ’ τα ιατρικά που άμα δεις ένα τα έχεις δει όλα, ενώ είναι σαφώς καλύτερο απ’ την τουρκική εκδοχή του. Μυστήριο, δράση, ρομάντζο στο «Outer banks» που παρακολουθεί μια παρέα εφήβων δεν πρωτοτυπεί σε στόρι, έχει όμως γρήγορες εναλλαγές σκηνών που το κάνουν ενδιαφέρον. Ένα φιλόμουσο κινκατζού, ο «Vivo» κλείνει την 5άδα των παραγωγών που βλέπουν οι Κύπριοι, το οποίο είναι απ’ αυτά τα παιδικά που βλέπεις αναγκαστικά με τα παιδιά σου (3-7 ετών), αυτά το ευχαριστιούνται, αλλά εσύ θες να σπάσεις την τηλεόραση απ’ τη βαρεμάρα. Εντυπωσιακό το γεγονός πως ο κοσμικός παραλογισμός του «Rick and Morty» βρίσκει θέση στη 10άδα των παραγωγών που βλέπουμε στην Κύπρο, ένα παιδικό για ενήλικες είναι για όσους δεν γνωρίζουν μια πολύχρωμη animation παρωδία της τριλογίας «Back to the future» που τη βλέπεις μανιακά μέχρι την τρίτη σεζόν (μετά χάνεται η έμπνευση). Στην 7η θέση συναντάμε το αδιάφορο ερωτικό ιλουστρασιονάρικο «Sex/Life», τσιμπάει από γυμνό, για να βλέπουν τα 12χρονα επειδή λογικά υπάρχει γονικός έλεγχος στο Dorcel TV. Ο Βαν Νταμ και οι ευκολοχώνευτες ταινίες δράσης πάντα έχουν μια θέση στην καρδιά των Κυπρίων και αυτό γίνεται με το «The Last Mercenary», το οποίο δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, είναι όμως μια ανάλαφρη αστυνομική κωμωδία να σκοτώσεις το δίωρό σου. Λίγο πριν τη 10άδα συναντάμε άλλη μια νεανική κωμωδία που έκανε αίσθηση όταν εμφανίστηκε πριν μια 5ετία. Το «Riverdale» είναι ένα σαπουνοπερικό θρίλερ, απ’ αυτά τα νεανικά που μας έχει συνηθίσει το CW και βρίσκει ξανά κοινό σε νεαρόκοσμο μετά από μια 10ετία απουσίας, είναι όμως ειδικού κοινού κι έχει πολλά επεισόδια αν θα το… βάλετε στη λίστα σας. Και αφού περάσαμε από ρομάντζα, σεξ και περιπέτεια ήρθε η ώρα για τις αναζητήσεις μας με τον άλλο κόσμο.

Τη 10άδα κλείνει το «Top Secret UFO Projects: Declassified» το οποίο ταιριάζει σε αυτή την εποχή όπου κυριαρχούν οι θεωρίες συνωμοσίας αφού τα έξι επεισόδια εστιάζουν με περιληπτικό τρόπο σε ισάριθμες πτυχές του θέματος, ξεκινώντας από την αρχή των πάντων το Project Bluebook, μέχρι το ενδεχόμενο του εάν μας έχουν επισκεφθεί, τι θέλουν τελικά από εμάς

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

Τα ξένα ονόματα και πώς γράφονται στην Ελληνική

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

«Ένα πανεπιστήμιο υπάρχει, το βιβλίο»!

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Έριδες γύρω από την Τεχνητή Νοημοσύνη

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας

Η ελληνική διάλεκτος της Καππαδοκίας Μικράς Ασίας