Υπουργικό: Ενέκρινε πρόταση του υφ. Πολιτισμού για στήριξη του Συνδέσμου Εκδοτών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.6.2024
Η συμφωνία αφορά την παροχή οικονομικής στήριξης από το Υφυπουργείο προς τον Σύνδεσμο και τα μέλη του για συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2024, Πρόταση του Υφυπουργείου Πολιτισμού για υπογραφή Συμφωνίας με τον Σύνδεσμο Εκδοτών Κύπρου για τη στήριξη του σε σχέση με τη συμμετοχή σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου κατά την τριετία 2024-2026. Φ

Συγκεκριμένα, η Συμφωνία αφορά στην παροχή οικονομικής στήριξης από το Υφυπουργείο προς τον Σύνδεσμο για την οργανωμένη παρουσία του Συνδέσμου και των εκδοτικών οργανισμών που είναι μέλη του στις Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου που πραγματοποιούνται σε ετήσια βάση στη Μπολόνια, τη Θεσσαλονίκη και τη Φρανκφούρτη.

Η ενίσχυση της αειφορίας και υγιούς ανάπτυξης των κυπριακών βιομηχανιών που δραστηριοποιούνται στον τομέα του πολιτισμού (περιλαμβανομένων των εκδοτικών επιχειρήσεων), κατά τρόπο που αυτές να καταστούν ικανές να συμβάλουν στην περαιτέρω εμβάθυνση και διαφοροποίηση της εν γένει κυπριακής βιομηχανικής παραγωγής, συγκαταλέγεται στους στρατηγικούς στόχους και επιδιώξεις του Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Η στήριξη της παρουσίας των Κυπρίων εκδοτών σε Διεθνείς Εκθέσεις Βιβλίου στο εξωτερικό διανοίγει ευοίωνες προοπτικές, τόσο σε σχέση με τις ευκαιρίες για τη διείσδυση των προϊόντων της κυπριακής παραγωγής βιβλίου σε ξένες αγορές βιβλίου (πωλήσεις πνευματικών δικαιωμάτων), όσο και σε σχέση με τις δυνατότητες συνεργασίας και δικτύωσης των κυπριακών εκδοτικών επιχειρήσεων με αντίστοιχους ξένους οίκους και σύναψης συμφωνιών για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Πρέπει να σημειωθεί ότι σε αυτό το πλαίσιο το Υφυπουργείο Πολιτισμού προχώρησε ήδη στη χρηματοδότηση του Κυπριακού Περιπτέρου και τη συμμετοχή του Συνδέσμου στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου της Φρανκφούρτης, που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απεβίωσε ο Κύπριος ζωγράφος, συγγραφέας και γιατρός Κύριλλος Σαρρής - Το έργο του και η επιθυμία για την Κύπρο (φώτος)

Απεβίωσε ο Κύπριος ζωγράφος, συγγραφέας και γιατρός Κύριλλος Σαρρής - Το έργο του και η επιθυμία για την Κύπρο (φώτος)

Απεβίωσε ο Κύπριος ζωγράφος, συγγραφέας και γιατρός Κύριλλος Σαρρής - Το έργο του και η επιθυμία για την Κύπρο (φώτος)