«Ο κόσμος του Διαμαντή» χορεύει στα Κύπρια

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 29.9.2014

Μια ξεχωριστή παραγωγή με χορογραφία εμπνευσμένη από το έργο «Ο κόσμος της Κύπρου» του ζωγράφου Αδαμάντιου Διαμαντή παρουσιάζει ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Dancecyprus, στο πλαίσιο του φεστιβάλ Κύπρια.


Η Dancecyprus δίνει την ευκαιρία εργοδότησης σε επαγγελματίες χορευτές και χορογράφους από την Κύπρο και το εξωτερικό και εμπειρίας στους χορευτές της Dancecyprus Junior Company. Πρόκειται για επιλεγμένους χορευτές που φοιτούν σε σχολές χορού και προσβλέπουν να σταδιοδρομήσουν στο χώρο του κλασικού χορού.


«Ο Κόσμος του Διαμαντή» είναι μια ξεχωριστή παραγωγή με χορογραφία εμπνευσμένη από το έργο του Διαμαντή και η πρώτη συνεργασία της Dancecyprus με την Συμφωνική Ορχήστρα Κύπρου. Η ομάδα είχε συνεργαστεί πέρυσι με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κύπρου, στην παραγωγή «Χορεύοντας με την Ορχήστρα».


Το έργο αυτό ταξιδεύει το κοινό στις κυπριακές ρίζες και στη μεγαλειώδη κληρονομιά που άφησαν πίσω τους οι προηγούμενες γενιές.


Με πάνω από 35 χορευτές και τους μουσικούς της Συμφωνικής Ορχήστρας Κύπρου, η χορογραφία θα κάνει μια διαδρομή, διεισδύοντας στον «Κόσμο» του Αδαμάντιου Διαμαντή.


Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ορχηστρικά διασκευασμένα έργα κυπριακής παραδοσιακής μουσικής και άλλα έργα Κυπρίων συνθετών εμπνευσμένα από την κυπριακή παράδοση.


Η παραγωγή ‘Ο Κόσμος του Διαμαντή’ είναι φόρος τιμής για τον Αδαμάντιο Διαμαντή και για όλους τους Κύπριους.


cyso
diamantis_alison sale

Οι συντελεστές


Μαέστρος: Άλκης Μπαλτάς


Χορογράφος: Μαργαρίτα Μακρίδου


Χορευτές: Αλεξάντρα Αντωνίου, Αλέξια Anderson Κουτζής, Gianmarco Beoni, Luca Cesa, Eveline Drummen, Βίκυ Κάλλα, Λοίζος Κωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Καραβός, Ketija Knazeva, Siro Guglielmi, Ευαγγελία Λάμπρου, Ελισάβετ Λιτνζεράκου, Hamilton Monteiro, Manuel Di Pietro, Sara Previtali, Φραγκίσκος Σκλήκας, Τάρσια Οικονομίδου, Φούλη Στυλιανίδου, Giovanni Visone και Dancecyprus Junior Company.


Οι παραστάσεις


Στο Δημοτικό Θέατρο Στροβόλου στη Λευκωσία την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2014, 20:30.


Στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό την Παρασκευή και το Σάββατο 3 και 4 Οκτωβρίου 2014, 20:30


+ Πληροφορίες: 99549478 www.dancecyprus.org, 22463144 και www.cyso.org.cy  


Εισιτήρια προς 10 και 5 ευρώ από την www.SoldoutTickets.com.cy και www.rialto.com.cy [για τις παραστάσεις στο Ριάλτο]


www.cyso.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ