Λευκωσία Loop Festival 2017 στις 1 - 4 Μαρτίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.1.2017

Σε τέσσερις μέρες και δύο χώρους εκτείνεται η φετινή έκδοση του Λευκωσία Loop Festival το οποίο πραγματοποιείται φέτος για έκτη συνεχή χρονιά από την Λουβάνα Δίσκοι.


Το Λευκωσία Loop Festival, που καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο εναλλακτικά μουσικά φεστιβάλ της πρωτεύουσας και που οι φαν περίμεναν κάθε Γενάρη, μεταφέρεται για πρώτη φορά την άνοιξη και δη σε δύο ξεχωριστούς χώρους: στον Κάτω Χώρο (υπόγειο) του Σατιρικού Θεάτρου και στο καφενείο Πρόζακ.


Καλλιτέχνες από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Αγγλία θα συμμετέχουν στη φετινή διοργάνωση με ονόματα όπως ο Larry Gus που απέκτησε πολλούς οπαδούς κατά την συμμετοχή του στο περσινό Φεστιβάλ Φέγγαρος, η συχνή επισκέπτρια της χώρας μας Bunty και ο πολύ καλός φίλος του φεστιβάλ, Φώτης Σιώτας μεταξύ άλλων.


Τα τρία πρώτα σχήματα που συμμετέχουν στο φετινό Loop Festival θα φιλοξενηθούν στο καφενείο Πρόζακ στις 1, 2 και 3 Μαρτίου και δη με ελεύθερη είσοδο.


Η κύρια μέρα των συναυλιών θα πραγματοποιηθεί στον υπόγειο χώρο του Πολιτιστικού Κέντρου Βλαδίμηρος Καυκαρίδης (Σατιρικό Θέατρο, Αγλαντζιά) με τη συμμετοχή πέντε καλλιτεχνών και σχημάτων, στις 4 Μαρτίου.


Στυλιστικά, οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες κινούνται σε είδη ηλεκτρονικής μουσικής, hip hop, post-rock, και beatbox με έμφαση στον αυτοσχεδιασμό. Θα δούμε και θα ακούσουμε τον έξαλλο και παραμορφωμένο κόσμο του Larry Gus, την καινούρια δουλειά της πολύχρωμης ηχητικής μηχανής Βunty, τις σινεματικές ατμόσφαιρες και απλωμένες μελωδίες των Sugar Factory, τις γλυκιές ψυχεδέλειες των ELY, τον πρωτοποριακό και μοναδικό ήχο του Φώτη Σιώτα (Sancho 003), το αυτοσχεδιαστικό live-set του Emiddio Vasquez χρησιμοποιώντας reel-to-reel, τα synthezisers και drum machines της Spivak και τη ζωντανή ηχογράφηση και επεξεργασία των ήχων του Κάλβαρη από τον ΤROMPKTN.


Και εργαστήρι


Το φεστιβάλ θα φιλοξενήσει για πρώτη φορά ένα δίωρο εργαστήρι με θέμα Looping & FX από τον δεξιοτέχνη Φώτη Σιώτα, το οποίο απευθύνεται σε μουσικούς, λάτρεις αυτής της τεχνικής αλλά και σε οργανοπαίκτες που θέλουν να διευρύνουν τις γνώσεις τους. Το εργαστήρι θα διεξαχθεί στην αίθουσα συναυλιών του Εθνικού Ωδείου Κύπρου στον Άγιο Δομέτιο την Πέμπτη 2 Μαρτίου στις 17.00 με ανοικτή είσοδο. Πρόκειται για μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να παρακολουθήσει έναν απο τους πιο έμπειρους και εντυπωσιακούς χρήστες της τεχνικής του live-looping.


Το πρόγραμμα


Τετάρτη, 1η Μαρτίου - Πρόζακ Καφενείο - Είσοδος Ελεύθερη


21:00 - TROMPKTN feat Kalvaris (CY)


Πέμπτη, 2 Μαρτίου - Εθνικό Ωδείο Κύπρου (Άγ. Δομέτιος) - Είσοδος Ελεύθερη


17:00 - Looping & FX - Εργαστήρι με το Φώτη Σιώτα (GR)
Απαιτείται προκράτηση θέσεων


Πέμπτη, 2 Μαρτίου - Πρόζακ Καφενείο - Είσοδος Ελεύθερη


21:00 - Φώτης Σιώτας (GR)


Παρασκευή, 3 Μαρτίου - Πρόζακ Καφενείο - Είσοδος Ελεύθερη


21:00 - ELY (UK/CY)


Σάββατο, 4 Μαρτίου - Κάτω Χώρος Σατιρικού Θεάτρου


21:00 - Emiddio Vasquez (CY)


21:45 - Sugar Factory (GR)


22:45 - Spivak (CY)


23:30 - Bunty (UK)


00:30 - Larry Gus (GR)


Εισιτήρια: €15 (για το Σάββατο 4, Μαρτίου 2017)


Η προπώληση ξεκινά στις 15 Φεβρουαρίου και θα διατεθούν μόνο 250 εισιτήρια.


Οι συμμετέχοντες


Larry Gus (GR)


larry-gus
Πρόκειται για το ψευδώνυμο του μουσικού Παναγιώτη Μελίδη. Μετά απο την κυκλοφορία του πρώτου του δίσκου Stitches (Cast-A-Blast 2009), καθώς και την κυκλοφορία της μουσικής του σε διάφορα compilations και remixes, υπέγραψε με την αμερικάνικη εταιρία DFA Records με την οποία κυκλοφόρησε το Silent Congas (DFA 2012) και το Years Not Living (DFA 2013). O τέταρτος του δίσκος I Need New Eyes (DFA 2015) ήταν αυτός που τον έβαλε για τα καλά στο χάρτη της πειραματικής dance μουσικής. Η μουσική του συμπεριλαμβάνει τα πάντα, απο Afrobeat σε Ηip-Ηop και πολύστρωτα φωνητικά και χρήση πολλών samples, δημιουργώντας ένα ζαλισμένο, ημιάρρωστο, ημιευφορικό συναίσθημα.


BUNTY (UK)


bunty
Tο δυναμικό καινούριο σόλο προτζεκτ της Κassia Zermon απο το Brighton, η οποία αυτοσχεδιάζει χρησιμοποιώντας φευγαλέες ιστορίες, αντικείμενα που έχουν βρεθεί και την χαμένη φυλή των χιλίων φωνών! Συμμετείχε στο πρώτο Loop Festival το 2012 και στο Φέγγαρο του 2015 και ανυπομονούμε να την ξαναέχουμε μαζί μας!


Sugar Factory (GR)


sugarfactory

Nτουέτο (Stelreverb - κιθάρες / samples, Stavros P. - κιθάρες / μπάσο) με βάση τη Θεσσαλονίκη, έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο 7’’ βινύλια (Sudden Pause), ένα E.P. σε ψηφιακή έκδοση και μια κασέτα με ηχογραφήσεις ζωντανών εμφανίσεων (Logarithm Cassette Label), ενώ κομμάτια τους συμπεριλαμβάνονται σε μουσικές συλλογές. Οι ζωντανές εμφανίσεις του συγκροτήματος συνοδεύονται από επεξεργασμένο οπτικό υλικό το οποίο δένει αρμονικά με τους ήχους τους και δημιουργεί μια ολοκληρωμένη ατμόσφαιρα. Έχουν μοιραστεί τη σκηνή μεταξύ άλλων με τους God Is An Astronaut, Wovenhand, Piano Magic και τους Underground Youth, ενώ το 2014 άνοιξαν το διεθνές φεστιβάλ μουσικών ντοκιμαντέρ ‘In-Edit’, προβάλλοντας το δικό τους οπτικό υλικό.


Φώτης Σιώτας (GR)


siotas

Ο Φώτης Σιώτας είναι γνωστός στο κοινό του Loop Festival από τις εμφανίσεις του με τους Sancho 003 σε προηγούμενες διοργανώσεις. Φέτος έρχεται για να μας χαρίσει ένα ανοικτό workshop για looping και fx, αλλά και ένα σόλο σετ στο ζεστό περιβάλλον του Πρόζακ, το οποίο θα περιλαμβάνει κομμάτια των Sancho 003, άλλες δικές τους συνθέσεις, διασκευές τραγουδιών, με βιολί, φωνή και εφφέ.


ELY (UK/CY)


ely
Το σόλο πρότζεκτ του Henry Walton βασίζεται στην ιδεά της συνεργασίας με φιλοξενούμενους καλλιτέχνες. Μπαίνοντας στον ηχόκοσμο του Ry Cooder, των Talk Talk, Tortoise και Efterklang, και χρησιμοποιώντας άλλους μουσικούς αφήνοντας τους να εκφραστούν ελέυθερα και ενστικτωδώς, μετατρέπει τις ηχογραφήσεις τους σε κάτι πιο λεπτομερές και επιτηδευμένο.


Emmidio Vasquez (CY)


emmidio

O Eμμίντιο Βάσκεζ Χατζηλύρα, έχει παρουσιαστεί σε διάφορους χώρους όπως γκαλερί και διάφορες σκηνές με πολλά ψευδώνυμα. Χρησιμοποιεί ανεπτυγμένες τεχνικές στην κιθάρα, modular synthesizers, πικάπ, ηχογραφήσεις εξωτερικού χώρου, reel-to-reel και διάφορες ψηφιακές διαδικασίες.


Spivak (CY)


spivak

Spivak είναι ένα project ηλεκτρονικής μουσικής σύνθεσης που χρησιμοποιεί αναλογικά, αλλά και ψηφιακά synthesizers και sequencers. Η Spivak, εκτός απο παραγωγές, συνθέτει τα live sets της φέρνοντας μαζί διάφορες στρώσεις απο techno drum beats και μελωδικά synth patterns δημιουργώντας ένα κλίμα που αποπνέει κηνηματογραφικό χαρακτήρα. Έχει παρουσιάσει live sets και ηχητικά installations σε Κύπρο, Ελλάδα και Βερολίνο και έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες για performances σε χώρους όπως Volks και Θκιο Ππαλιές.


ΤΡΟΜΠΚΤΝ feat Kalvaris (CY)


trompktnsmall

Το ΤΡΟΜΠΚΤΝ είναι το πρότζεκτ του Αντρέα Τραχωνίτη. Δανείστηκε το όνομα του από το ΣΚΡΟΜΠΚΤΝ. Δανείζεται λουπαδόρους και πετάλια. Δανείζει ambience και noise, κάποτε ρυθμικά, και κάποτε αφηρημένα. Στο Loop του '17 θα παίξει με τον Κάλβαρη στο Πρόζακ για πρώτη (και ίσως για τελευταία) φορά.


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ