Μουσική και σινεμά στο μόλο Λεμεσού

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 27.6.2016

«La-Dee-Dah Nights» με μουσική και κινηματογράφο και με θέα τη θάλασσα παρουσιάζει το ίδρυμα Andrey & Julia Dashin's Foundation, στη Λεμεσό.


Στη μεγάλη αποβάθρα του Μόλου Λεμεσού θα πραγματοποιηθεί από τις 8 μέχρι τις 10 Ιουλίου το πρώτο Foundation Film Festival [FFF], με ταινίες από τον κλασικό ελληνικό, ρωσικό και βρετανικό κινηματογράφο. Τις νύχτες προβολών θα πραγματοποιούνται και ζωντανές μουσικές παραστάσεις από ντόπιους καλλιτέχνες.


Το πρόγραμμα


Το φεστιβάλ θα ανοίξει στις 8 Ιουλίου με την προβολή της σπουδαίας ταινίας του Μιχαήλ Καλατόζοφ «Όταν πετούν οι γερανοί» [1957]. Της προβολής θα προηγηθεί ένα μουσικό πρόγραμμα με γνωστές άριες από τη σοπράνο Έλλη Αλωνεύτη με τη συνοδεία του πιανίστα Νικόλα Μελή.


Το μουσικό σχήμα Sandy Brour θα κηρύξει την έναρξη της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ στις 9 Ιουλίου ταξιδεύοντας το κοινό σε ένα μουσικό πρόγραμμα με δικά τους κομμάτια αλλά και διασκευές στους ρυθμούς της bossa nova, swing, μπλουζ κ.ά. Την ίδια μέρα θα προβληθεί η ταινία Monty Python and the Holy Grail [1975]. 


Στις 10 Ιουλίου θα δούμε την ταινία «Ποτέ την Κυριακή» [1960], με πρωταγωνίστρια την Μελίνα Μερκούρη. Το μουσικό μέρος θα αναλάβουν οι Ευάγγελος Χριστοδούλου, Λοΐζος Παφίτης και Κατερίνα Αντρέου, ερμηνεύοντας -τι άλλο- μουσικές του Χατζηδάκι.


Το φεστιβάλ είναι ανοικτό και δωρεάν στο κοινό ενώ θα προσφέρονται καλοκαιρινά κοκτέιλ, σνακ και ροφήματα σε χαμηλές τιμές. Θα συλλέγονται εισφορές για την ενίσχυση του «Ευαγορείου» Κέντρου Ημερήσιας Νοσηλείας του Αντικαρκινικού Συνδέσμου Κύπρου.


foundation_film_festival_wevb

Η Julia Dashina, εκ των ιδρυτών του Andrey & Julia Dashin’s Foundation, δήλωσε σχετικά: «Είναι με ιδιαίτερη χαρά και ζήλο που διοργανώνουμε το φεστιβάλ αυτό για να γιορτάσουμε την πολυπολιτισμικότητα, και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος για να το κάνουμε αυτό, από τη μουσική και τον κινηματογράφο που ως γνωστόν ενώνουν τον κόσμο. Παράλληλα, το φεστιβάλ εκπληρώνει και ένα από τα κύρια μελήματα του Andrey & Julia Dashin’s Foundation που είναι η έμπρακτη προσφορά στην κοινωνία και τον πολιτισμό».


+ Στις 8 - 10 Ιουλίου στην μεγάλη αποβάθρα του Μόλου Λεμεσού. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 20:30. Είσοδος ελεύθερη.


Την εκδήλωση στηρίζει η εφημερίδα Πολίτης.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ