Τα Όνειρά μου Γεννούν Εικόνες - Έκθεση/αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.10.2016

Μετά τη μεγάλη αναδρομική έκθεση στο Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης (ΕΜΣΤ) στην Αθήνα και τη βράβευσή του για τη συμβολή του συνόλου του καλλιτεχνικού του έργου στην ιστορία της σύγχρονης ελληνικής τέχνης από την Ένωση Τεχνοκριτικών AICA Hellas, η Alpha C.K. Art Gallery παρουσιάζει στη Λευκωσία ένα αφιέρωμα στον Δημήτρη Αληθεινό.


Στο πλαίσιό του θα παρουσιαστούν ιστορικά έργα από τις δεκαετίες του ’80 και του ’90. Πλάι σ’ αυτά η Alpha C.K. Art Gallery θα παρουσιάσει και την πρόσφατη δουλειά του Δημήτρη Αληθεινού, μια σειρά έργων με τίτλο «Τα ‘Ονειρά μου που όπως πάντα διερευνούν την πραγματικότητα μέσα από το βλέμμα της τέχνης». Ο Δημήτρης Αληθεινός μέσα από το διαρκή προβληματισμό του για το χρόνο καταπιάνεται και αυτή τη φορά με τη σχέση μας με το ίδιο το έργο τέχνης.


Ο καλλιτέχνης θα παραστεί στα εγκαίνια της έκθεσης, την Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2016, στις 7.30 μμ, στην  Alpha C.K. Art Gallery, Λεωφ. Μακαρίου & Παπανικολή 3, Λευκωσία


Ο Δημήτρης Αληθεινός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1945 και είναι ένας από τους πιο σημαντικούς σύγχρονους Έλληνες ζωγράφους διεθνώς.


Σπούδασε ζωγραφική στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών στην Αθήνα και στην Academia di Belle Arti στη Ρώμη, και αρχιτεκτονική στην École Spéciale d’Architecture στο Παρίσι. Παρουσιάστηκε στη διεθνή εικαστική σκηνή στις αρχές της δεκαετίας του ’70 και από τότε παραμένει αδιάκοπα παρών με έργα πολιτικού και φιλοσοφικού στοχασμού που αναμορφώνουν την εικαστική γλώσσα.


Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις, happenings, περφόρμανς και εικαστικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις και έχει εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε σημαντικές διοργανώσεις όπως οι Μπιενάλε του Παρισιού, του Σάο Πάολο, της Κωνσταντινούπολης, του Καΐρου και της Βενετίας.


Από το 1981, παράλληλα με το εικαστικό του έργο, δημιουργεί τις Κατακρύψεις, ένα δίκτυο κρυμμένων έργων σε όλο τον πλανήτη, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσει, καθώς και τις δράσεις Υπερασπίζοντας τους Πολιτισμούς του Κόσμου και Προσφορές, μέρη των οποίων βρίσκονται επίσης σε όλο τον πλανήτη. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 199 Kατακρύψεις που απλώνονται από το Βόρειο Πόλο στο Νότιο και από τη μια μεριά της Γης στην άλλη.


Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 6 έως τις 18 Οκτωβρίου.


Ώρες Λειτουργίας: Τρίτη – Παρασκευή 10πμ – 1μμ  και 4μμ – 7μμ & Σαββάτο 10πμ – 1μμ.



(ΚΥΠΕ/ΓΠ/ΓΧΡ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ