regnōsis| Έκθεση με θέμα τον κόσμο μετά την πανδημία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.4.2020

Μια διαδικτυακή έκθεση για την οποία επιλεγμένοι καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο κλήθηκαν να οραματιστούν την εποχή μετά τον κορωνοϊό, λαμβάνοντας υπόψη την κοινωνικοπολιτική και ατομική αναδιάταξη που θα πραγματοποιηθεί σε έναν κόσμο χωρίς πανδημία.


Ποια είναι η νέα γνώση που αποκτήθηκε μετά από μια πιθανή εσωστρέφεια κατά τη διάρκεια αυτής της απομόνωσης (gnosis - γνῶσις, gnōsis, στ. στην ελληνική γλώσσα); Αναλογίζοντας τον τρόπο με τον οποίο ο νέος κόσμος θα λειτουργήσει και την προσαρμογή που μπορεί να συνεπάγεται, η regnōsis *  θα πρέπει να νοηθεί ως μια διαδικασία επαναφοράς και ανάκτησης της γνώσης σε ένα σενάριο μιας νέας τάξης.

Η έκθεση θα ξεκινήσει στις 25 Απριλίου 2020.
www.regnosis-onlineexhibition.com

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες:

Andrea Sonnenberg (Η.Π.Α.) / Ανδρούλα Κάφα (CY) / Baptiste Burlot (FR) / Bas Schippers (NL) /Εύη Δημητρίου (CY) / Fumiaki Asai (JP) / Gerald Zahn (AT) /Johanna Walderdorff (DE) /Johanna Dumet (FR) / Λευκή Σαββίδου (CY) / Łukasz Wierzbowski (PL) /Mat Lloyd (GB) / Moritz Berg (DE) / Nick Bueltge (DE) / Νίκα Κουπύροβα (UA / AT) / Σέργιο Πραντάνα (ES)

Η έκθεση αυτή αποτελεί πρωτοβουλία της Ελένης Αγκαστινιώτου και της Λεύκης Σαββίδου για την ενίσχυση της πολιτιστικής δραστηριότητας κατά την περίοδο απομόνωσης λόγω της πανδημίας του COVID-19.

* Ο τίτλος regnōsis εμπνεύστηκε από ένα άρθρο που γράφτηκε από τον γερμανό ερευνητή και οραματιστή του μέλλοντος Matthias Horx, "Die Welt nach Corona" / "The Post Corona World".

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ