Το κορίτσι που χτύπησε ο «Αίαντας»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 15.2.2021

Τα βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση διαμαρτυρίας "Ως Δαμέ" που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου  στη Λευκωσίας, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μιλούν από μόνα τους.  Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις της ΜΜΑΔ επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, τους ξυλοκόπησαν, έγινε χρήση χημικών και, πρόσθετα, επιστρατεύτηκε υδροβόλο όχημα το οποίο τραυμάτισε διαδηλωτές με τις ριπές νερού που εξαπέλυε σε κοντινή απόσταση και με μεγάλη πίεση.


Ανάμεσα τους και η εικόνα της 25χρονης μουσικού Αναστασίας Δημητριάδου που έχασε τις αισθήσεις της όταν δέχτηκε ευθεία βολή στο πρόσωπο από το υδροβόλο όχημα «Αίαντα» με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο μάτι. Η Αναστασία θα υποβληθεί σήμερα σε εγχείρηση με την ελπίδα να μην υποστεί μόνιμη βλάβη στην όραση της. Σήμερα επίσης κυκλοφορεί το πρώτο της άλμπουμ "Confessions to my Songbird " με το πρότζεκτ της Nama Dama.








Σε μήνυμα της στον προσωπικό λογαριασμό της στο facebook η Αναστασία είπε :

«Σήμερα, χτυπήθηκα από την αστυνομία, απλώς και μόνο επειδή χόρευα στο πεζοδρόμιο, όπως η ελεύθερη πολίτης που νόμιζα ότι ήμουν. Αγαπητοί, η αλήθεια είναι ... Δεν είμαστε ελεύθεροι πολίτες. Είμαστε μια ευρωπαϊκή χώρα, αλλά ζούμε κάτω από μια άσχημη δικτατορία ... Ξυπνήστε, συμπολίτες του νησιού της Κύπρου ... Ξυπνήστε !!... 🤞🤞🤞 »

Στεκόμαστε δίπλα στην Αναστασία και ενώνουμε τις φωνές με τη δική της ενάντια σε όποια μορφή αυταρχισμού και καταπάτησης συνταγματικών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.




ΕΙΚΟΝΑ: Πόπη Πισσουρίου

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ