Εν[τειχη]σμένες στην οδό Λουτρών

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 4.9.2017

Η aRttitude παρουσιάζει το χορογραφικό δρώμενο Eν[τειχη]σμένες στις 4 και 5 Οκτωβρίου 2017 στην οδό Λουτρών, έξω από το Εσκί Χαμάμ, στη Λεμεσό.


Στο δρώμενο συμμετέχουν οι χορεύτριες Άντρια Βασιλείου, Νικόλ Κωνσταντίνου, Στέφανη Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τυλληρίδου και η περφόρμερ Katalin Ladik [ζωντανός ήχος και φωνή]. Πρόκειται για μια χορογραφία της Εύης Παναγιώτου σε συνεργασία με τις χορεύτριες. Τα κοστούμια υπογράφουν οι Χρήστος Όθωνος και Liene Kalisz.

Το συγκεκριμένο site-specific χορογραφικό δρώμενο αποσκοπεί στο να χρησιμοποιήσει τους τοίχους του ερειπωμένου πια Εσκί Χαμάμ, καθρεφτίζοντας με αυτόν τον τρόπο τα τείχη που μας χωρίζουν (προσωπικά, κοινωνικά, πολιτικά). Επικεντρώνοντας την προσοχή στην αρχιτεκτονική όψη και χρήση των Λουτρών (παλαιότερη χρήση και τωρινή μη χρήση), τους τοίχους, τις πόρτες, το δρομάκι, τα κουφώματα, η συγκεκριμένη χορογραφική πρόταση προτείνει ένα ενδιάμεσο σημείο συνάντησης μεταξύ ουρανού και εδάφους.

PHOTO 2 ODOS LOUTRWNnew


Η οδός Λουτρών στη Λεμεσό

Συνεχίζοντας την κινησιολογική της έρευνα πάνω στον συνδυασμό σύγχρονου χορού σε κάθετες επιφάνειες, η χορογράφος Εύη Παναγιώτου καλεί τις χορεύτριες-περφόρμερ να μετατοπίσουν τον άξονά προς όλες τις κατευθύνσεις του εξωτερικού χώρου. Ο ήχος και η φωνή που θα παράγει εκείνη τη στιγμή η περφόρμερ από Ουγγαρία Katalin Ladik, θα λειτουργεί ως μια αλληγορία του κλειστού κτιρίου, μια εσωτερική φωνή, ένα κάλεσμα προς τις χορεύτριες να σπάσουν τα δεσμά και να μετατοπίσουν όχι μόνο τον άξονά τους αλλά και τις στερεοτυπικές ιδέες που έχουμε για τη ζωή. Φτάνοντας σε έναν αυξάνοντα τόνο επαναληπτικότητας, και επιβραδύνοντας σταδιακά, οι χορεύτριες θα επιχειρήσουν να φέρουν το κοινό εν τέλει σε έναν κόσμο απόλυτης παύσης και ησυχίας, ενσωματώνοντας τα σώματά τους στη σιωπή του κτιρίου, με την προοπτική να λειτουργήσουν ως δυνάμεις εκτίναξης των τειχών που μας περιορίζουν.

+ Στις 4 και 5 Οκτωβρίου στην οδό Λουτρών, Λεμεσός, στις 20:00. Είσοδος ελεύθερη. Η παράσταση έχει διάρκεια 40 λεπτά. Πληροφορίες και κρατήσεις: 99524484. 

Η ομάδα aRttitude ιδρύθηκε το 2009 από τη χορογράφο Εύη Παναγιώτου και τη συγγραφέα Μαρία A. Ιωάννου. Σκοπός της είναι η προώθηση των τεχνών του χορού και της λογοτεχνίας, εντός και εκτός Κύπρου. Προηγούμενες παραγωγές της ομάδας aRttitude: ATTENTION FRAGILE, 10η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, Θέατρο Ριάλτο, 2010 / Untitled#1, Φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών NOBODY, Θέατρο Παλλάς, 2010 / Untitled#2, 11η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, Θέατρο Ριάλτο, 2011 / TRANSPORTERS, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Νέας Κίνησης, σε λεωφορείo της ΕΜΕΛ, 2011 / et cetera, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Νέας Κίνησης, Γνωριμίας Snack Cafe, 2012 / BODY BIOS, Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, 2012 / ICY357, Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Νέας Κίνησης, 2013 / BODY BIOS II, Stoff Fringe Festival, Στοκχόλμη, Σουηδία, 2013 / FOUR SALE, Παντοπωλείο Λεμεσού, 2014 / WALL(ING), Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Νέας Κίνησης, 2017. Η ομάδα aRttitude διοργανώνει, επίσης, το ετήσιο διεθνές φεστιβάλ ΣΑΡΔΑΜ: Η λογοτεχνία αλλιώς (έτος ίδρυσης 2013) και έχει συμμετάσχει σε αυτό με παραγωγές που συνδυάζουν τη λογοτεχνία, τη ζωντανή ανάγνωση και το spoken word με τον σύγχρονο χορό (ΣΑΡΔΑΜ 2013 και 2014).

Περισσότερες πληροφορίες: www.arttitudecyprus.blogspot.com.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024