Εργαστήριο δραματουργίας με τον Guy Cools

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 14.10.2019

Ο δραματουργός χορού Guy Cools θα δώσει ένα εργαστήριο με τίτλο Who needs a dramaturge? (Ποιος χρειάζεται δραματουργό;) στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ, στη Λευκωσία.


Πρόκειται για μια δημιουργική επιμόρφωση για χορογράφους και τους συνεργάτες τους, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση για το εργαστήριο, το οποίο θα προσφέρει στους συμμετέχοντες πρακτικά εργαλεία και ασκήσεις για να συλλογιστούν, να αξιολογήσουν τη δημιουργική τους διαδικασία και τελικά να τη μετατρέψουν και να τη βελτιώσουν.

Χρησιμοποιώντας τον σταυρό, τον κύκλο και τον λαβύρινθο ως γραφικά σύμβολα, θα συζητήσουμε τις βασικές πολώσεις της δημιουργικής διαδικασίας: αντίληψη, άρθρωση, διαίσθηση, εμπειρία.

«Στο εργαστήριο θα επικεντρωθούμε στην αντίληψη (τι πρέπει να ψάξουμε), στην άρθρωση (πώς να εκφραστούμε καλύτερα για να πάρουμε αυτό που ψάχνουμε) και τις διεπιστημονικές πρακτικές (εξετάζοντας πώς οι καλλιτέχνες εργάζονται σε άλλους κλάδους και βρίσκοντας δημιουργικές «μεταφράσεις» προς τη δική μας πρακτική). Ο τελικός στόχος του εργαστηρίου είναι να αποκτήσει ο κάθε συμμετέχοντας μια διαφορετική, ανανεωμένη προοπτική της δικής του δημιουργικής και χορογραφικής διαδικασίας και μεθοδολογιών.»

Το εργαστήριο πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος The Bodies We Wore, της δημιουργικής δομής .pelma.Lia Haraki που υποστηρίζεται από τις Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Ο δρ Guy Cools είναι δραματουργός χορού. Υπήρξε κριτικός χορού, επιμελητής καλλιτεχνικών προγραμμάτων και έχει εργαστεί για τη χάραξη πολιτικής για τον χορό στη Φλάνδρα. Σήμερα είναι συνεργάτης χορογράφων σε όλη την Ευρώπη και τον Καναδά, μεταξύ άλλων του Άκραμ Καν (Ηνωμένο Βασίλειο), του Sidi Larbi Cherkaoui (Βέλγιο) αλλά και της Κύπριας χορογράφου Λίας Χαράκη.

+ Το εργαστήριο θα διεξαχθεί από τις 18 μέχρι τις 20 Οκτωβρίου 2019, από τις 10:30 μέχρι τις 14:30 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ. Συμμετοχή: 50 ευρώ. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή μαζί με μία μικρή παράγραφο για τη σχέση τους με τη ζωντανή τέχνη στο info@liaharaki.com

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος

Βίκυ Κάλλα & Παναγιώτης Τοφή | Ξεκλειδώνουν κίνηση και σώμα στο Μουσικό Χωριό Φέγγαρος