Τα «Άλογα» επιστρέφουν στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 23.10.2018

Το Αμφίδρομο Χοροθέατρο και η χορευτική παράσταση «Άλογα», επιστρέφει για μία επιπλέον παράσταση το Σάββατο 27 Οκτωβρίου, στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο, στις 20:30. 


Είτε υπάρχει είτε δεν υπάρχει ένας λόγος για τα πάντα, είμαστε από την ανθρώπινη φύση μας υποχρεωμένοι διαρκώς να τον αναζητούμε.

Εκκινώντας από το «άλογο»,  το άνευ λόγου. Σε μια πορεία/ κούρσα αναζήτησης του λόγου χωρίς τερματισμό, σε μια κούρσα επαναλαμβανόμενη, ατελείωτη, τα ίχνη της οποίας στη πορεία του χρόνου επικαλύπτουν όλο και περισσότερο το ένα το άλλο.

Διαβάστε επίσης: «Άλογα» επί σκηνής

Παρατήρηση των αλόγων, της κίνησης και της έκφρασης τους. Το ελεύθερο πνεύμα σε καταναγκαστική συνύπαρξη με την πίστη. Οι ηρωικοί συμβολισμοί αναμειγμένοι με τα ακατέργαστα ένστικτα. Τα άλογα δεν ενδιαφέρονται για τον όποιο προορισμό, για τον όποιο τερματισμό, απλά και μόνο καλπάζουν το καθένα ακολουθώντας τα ίχνη των άλλων.

CYPRUS - 2018


Μια πολύ ιδιαίτερη χορογραφική αναζήτηση του κάθε ξεχωριστού ίχνους αυτής της ατελείωτα επαναλαμβανόμενης πορείας, στη γλώσσα των αλόγων, στη γλώσσα των πρωταγωνιστών της! Στη μόνη γλώσσα που μπορεί να αποκαλύψει το «αδύνατον» της ζητούμενης απάντησης, το εξ’ αρχής «μοιραίο» της αναζήτησής της. Η γλώσσα των αλόγων σφιχταγκαλιασμένη με την αρχετυπική της ανθρώπινης ύπαρξης γλώσσα του χορού, σε όλους αν είναι δυνατόν τους δυνατούς μεταξύ τους συνδυασμούς.

Συντελεστές:

Ιδέα/ χορογραφία της Έλενας Χριστοδουλίδου.

Επί σκηνής, έξι ιδιαίτεροι, εξαιρετικά ταλαντούχοι χορευτές της νέας Κυπριακής χορευτικής γενιάς. Οι: Γιάννης Οικονομίδης, Ρεγγίνα Μαρκίδου, Άδωνις Κυριακίδης, Στέφανη Παπαδοπούλου, Κωνσταντίνος Παπαμεθοδίου, Ήβη Χατζηβασιλείου

Μουσική: Χριστίνα Γεωργίου

Φωτισμός: Σεσίλια Τσελεπίδου

Σκηνικά/κοστούμια: Λάκης Γενεθλής




Εισιτήρια:  22781104


Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ