IntuNition με τη Λία Χαράκη

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.2.2020

Η Λία Χαράκη ανοίγει το πρόγραμμα PRAXIS της καλλιτεχνικής δομής .pelma.Lia Haraki με τη σειρά εργαστηρίων της πρακτικής IntuNition. Το σώμα στην πρακτική "IntuNition" αντιμετωπίζεται ως ένα δοχείο πληροφοριών και γνώσεων που μπορούν να ενσωματωθούν στον χώρο και στον χρόνο με κίνηση και φωνητικό ήχο. Με μία σειρά τεχνικών διαλογισμού και δομημένων κινησιολογικών και φωνητικών ασκήσεων, η καλλιτέχνιδα θα καθοδηγήσει μια διαδικασία στην οποία οι συμμετέχοντες θα ενσωματώνουν τη δική τους κινητική ροή.


Στο IntuNition, δεν υπάρχει σωστός ή λάθος τρόπος κίνησης παρά μόνο διάφορα κλειδιά διαμέσου συγκεκριμένων οδηγιών που μπορούν να ξεκλειδώσουν νέες πιθανότητες εξερεύνησης και εξέλιξης της δράσης.

Η πρακτική IntuNition άρχισε να αναπτύσσεται μέσα από τη δημιουργική διαδικασία του σόλο "Tune In" της Λίας Χαράκη το 2013. Η όλη έρευνα κατέληξε σε μέθοδο, που η Λία με την αδελφή της Εύη Χαράκη Μαχαιρά, η οποία καθοδηγούσε τη Λία κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του σόλο, δίδασκαν με τη μορφή εργαστηρίου. Το εργαστήριο έγινε σε διάφορα μέρη, όπως Λευκωσία, Λεμεσό, Κολωνία, Βενετία, Θεσσαλονίκη, Πράγα.

Τα εργαστήρια είναι ανοικτά σε άτομα οποιασδήποτε ηλικίας, γένους, επαγγέλματος, με ενδιαφέρον στην κίνηση και τον φωνητικό ήχο ως εκφραστικά εργαλεία και που θέλουν να συντονιστούν περισσότερο με τις ικανότητες/πιθανότητες του σώματός τους.

+ Τα εργαστήρια θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη από τις 4 Μαρτίου 2020 μέχρι τις 24 Ιουνίου 2020, ώρα 19:00-21:00 στο Θέατρο Πόλης ΟΠΑΠ. Τιμή: Μηνιαία 40 ευρώ ή με το κάθε εργαστήριο 12 ευρώ (10% έκπτωση σε μέλη pelma).

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ