Το Ι Χ Ω Ρ στο Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.5.2021

Μια παράσταση που κινείται κάπου μεταξύ θεάτρου και χορού. Στο βάθος ένα βουνό, που ακούγεται ότι φυλάει το αίμα των θεών – την αθανασία.


​"..Θα έπρεπε ίσως να θυσιάζαμε κάτι. Ή θα μπορούσαμε να μιλήσουμε για πράγματα που πονούν."

Δύο σώματα εμφανίζονται σε ένα άδειο τοπίο. Το μοναδικό σημείο αναφοράς, ένα βουνό, στο οποίο ακούγεται πως μπορεί κανείς να βρει την αθανασία. Το έργο "Ιχώρ // Το αίμα των θεών" ακολουθεί την αργή τους ανάβαση, τη διαδρομή τους, τα αμετανόητα περάσματα από την επιθυμία στο φόβο και αντίστροφα.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κείμενο γραμμένο σε μια γλώσσα συνειρμική και αφαιρετική, που επιθυμεί να ωθήσει τον θεατή να εμπιστευτεί και να επαναπροσεγγίσει τις αισθήσεις του, το ένστικτο. Πραγματεύεται την αέναη ανάγκη του ανθρώπου να αποτάξει τη μοναξιά, να συνυπάρχει, να συναντά, να συμπορεύεται.

Μετά την παρουσίαση του πρώτου σχεδιάσματος του έργου στο Ιnterspace Festival (Στέγη Χορού Λευκωσίας) και στο Pop Up 2020 (Theatro Polis OPAP) , το "Ιχώρ" έχοντας διανύσει χιλιόμετρα σε αυτή τη δαιδαλώδη ανάβαση, επιστρέφει για να παρουσιαστεί στην ολοκληρωμένη του μορφή.

"Η κυκλική πορεία απ’ τη μονάδα στη συνύπαρξη και ξανά: ο χορός. Μια συνεχής διαπραγμάτευση ανάγκης, επιθυμίας και φόβου – ο άνθρωπος."







κείμενο | σκηνοθεσία | χορογραφία | Άννη Χούρη
ερμηνεία | Ελισάβετ Παναγιώτου και Αλεξία Νικολάου

φωτισμοί | Γιώργος Λάζογλου

σκηνικά | Ραφ Τσιακλή

φροντιστήριο | βοηθός σκηνής | Αυγουστίνα Τρίαρου

η ομάδα εκτός σκηνής | Πολύμνια Τσίντη, Sergio Vaccaro και Κυριάκος Θεοχάρους

Ι Χ Ω Ρ / / Το Αίμα Των Θεών

Παράσταση Χορού και Λόγου

28/05 και 30/05

Εγκώμιο Πολιτιστικό Κέντρο

20:00

Διάρκεια: 1 ώρα

Εισιτήρια: 10 € (Αγορά μόνο μέσω της πλατφόρμας www.soldoutticketbox.com στο σύνδεσμο https://bit.ly/3uPjo5S )

Πληροφορίες: 99-018828

Με τη στήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπ. Παιδείας και Πολιτισμού – Πρόγραμμα ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2021.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ