Ο Invest Cyprus στη Μπερλινάλε

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 19.2.2019

Σειρά επαφών είχε στο Βερολίνο ο Λευτέρης Ελευθερίου, ανώτερος λειτουργός του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus), όπου παρουσίασε το σχέδιο κινήτρων για την κυπριακή οπτικοακουστική βιομηχανία.


Όπως είναι γνωστό, ο Invest Cyprus προεδρεύει της Επιτροπής Αξιολόγησης Σχεδίου Οπτικοακουστικής Βιομηχανίας και με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου - Μπερλινάλε πραγματοποίησε σειρά επαφών με στόχο την προώθηση της κυπριακής οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ειδικότερα, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με δημιουργούς ταινιών από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αυστραλία.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Invest Cyprus, εταιρείες διανομής βρίσκονται ήδη σε διαπραγματεύσεις με παραγωγές που θα πραγματοποιηθούν στην Κύπρο, ενώ παραγωγοί έχουν αναπτύξει σενάρια ειδικά για τη χώρα μας. Στο πλαίσιο της Μπερλινάλε, ο κ. Ελευθερίου παρακάθισε σε οργανωμένες συζητήσεις για το μέλλον της οπτικοακουστικής βιομηχανίας όπου σε αυτό το πλαίσιο είχε την ευκαιρία να παρουσιάσει το σχέδιο κινήτρων για την κυπριακή οπτικοακουστική βιομηχανία σε παραγωγούς και άλλους επαγγελματίες του κλάδου.

Ο κ. Ελευθερίου ανέδειξε ότι η Κύπρος λόγω της φυσικής ομορφιάς της αποτελεί ένα φυσικό στούντιο και προσφέρεται για γυρίσματα ταινιών. Σύμφωνα με τον ίδιο, έντονο ήταν το ενδιαφέρον για το σχέδιο κινήτρων που προσφέρει η Κύπρος. «Υπήρξε ικανοποιητική ανταπόκριση και μάλιστα αρκετοί επέδειξαν ενδιαφέρον για τα φορολογικά κίνητρα που προσφέρει η Κύπρος, συγκεκριμένα την επιστροφή χρημάτων ή φόρων έως και 35% για ταινίες ή τηλεοπτικές σειρές και ντοκιμαντέρ, για παραγωγές που πληρούν συγκεκριμένα οικονομικά κριτήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο φεστιβάλ συμμετείχαν και επαγγελματίες από τον χώρο του κινηματογράφου στην Κύπρο, καθώς και κυπριακές εταιρείες παραγωγής.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»