ISFFC: Μία εβδομάδα προβολών στο Ριάλτο

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΙΧΑΗΛΟΥ Δημοσιεύθηκε 11.10.2019

«Η 9η έκδοση του φεστιβάλ είναι μέχρι στιγμής η πιο σημαντική γιατί από φέτος ανήκει στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου» υπογράμμισε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης Ιωακείμ Μυλωνάς, μιλώντας στο ραδιόφωνο «Πολίτης 107,6» και στο πολιτιστικό ένθετο «Τι παίζει».


Εξηγώντας τη σημασία της συνεργασίας αυτής ο κύριος Μυλωνάς αναφέρει ότι «η κριτική επιτροπή θα δώσει το EFA award σε μία ταινία που συμπεριλαμβάνεται στο διαγωνιστικό πρόγραμμα του φεστιβάλ, η οποία αυτόματα προτείνεται για τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου». Όπως διευκρινίζει υποψήφιες για αυτό το βραβείο είναι όλες οι ταινίες των οποίων οι σκηνοθέτες είναι Ευρωπαίοι.

Διαβάστε επίσης: Οι παράλληλες εκδηλώσεις του φετινού ISFFC

Festival tainiwn mikrou mikous
"All on a Mardi Gras Day"

Μία ταινία μικρού μήκους έχει πολλές προκλήσεις όπως αναφέρει καθώς σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να διυλίσεις αυτό που θέλεις να πεις στο κοινό. «Ωστόσο αυτό που κρίνει τη γοητεία αυτού του είδους είναι το ότι δημιουργός δεν σκέφτεται την εμπορικότητα της ταινίας, γεγονός που του επιτρέπει να είναι πιο ελεύθερος σε ότι αφορά τη θεματική, τη φόρμα αλλά και το στυλ της» όπως υπογραμμίζει.

Αναφερόμενος στους στόχους του φεστιβάλ ο ίδιος είπε ότι «όραμα των διοργανωτών- που είναι οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες και το Θέατρο Ριάλτο- είναι η ανάπτυξη της οπτικοακουστικής κουλτούρας στη χώρα, και βρισκόμαστε σε πολύ καλό δρόμο ως προς αυτήν την κατεύθυνση.» Αυτό που επιδιώκουν όσον αφορά τον ίδιο το θεσμός είναι «κάθε χρόνο να μεγαλώνουμε. Να μεγαλώνει το πρόγραμμα και να έρχεται περισσότερος κόσμος από το εξωτερικό να το επισκέπτεται.»

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα του Φεστιβάλ ΕΔΩ.

12-18 Οκτωβρίου με προβολές στο Θέατρο Ριάλτο

Όλες οι προβολές αρχίζουν στις 20:30

Είσοδος ελεύθερη (Απαραίτητη η εξασφάλιση θέσεων από το ταμείο του θεάτρου, την ιστοσελίδα του, ή την εφαρμογή Rialto Theatre App)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

«Ecstasy»: Η πρώτη σεξουαλική σκηνή που εμφανίστηκε στον κινηματογράφο

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»

Βραβείο Κοινού LUX 2024 | H βραδιά που κέρδισε το «The Teachers’ Lounge»