Διεθνές Συμπόσιο Γυναίκα: Τέχνη-Λογοτεχνία-Κοινωνία

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 16.5.2018

Στην εποχή που διανύουμε η εικόνα της γυναίκας έχει αλλάξει ουσιαστικά. Με τη σημαντική θέση της στην τέχνη, με το λογοτεχνικό της έργο, την κοινωνική της δράση και τον αγώνα της για έναν καλύτερο κόσμο, έχει θέσει ευεργετικά θεμέλια για τις σύγχρονες γενιές γυναικών.


Το Κυπριακό Κέντρο Συγγραφέων, μέσα στο πλαίσιο της πολιτιστικής του προσφοράς εγκαινιάζει, από το 2018, μια σειρά συμποσίων με ομιλητές παγκόσμιας αναγνώρισης, με θέματα λογοτεχνικού και κοινωνικού περιεχομένου.

Σ’ αυτό το 1ο Συμπόσιο, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1η Ιουνίου 2018, στις 19:30 στην αίθουσα Καστελιώτισσα, κύρια ομιλήτρια θα είναι η κα Μαρία Φαραντούρη, μια προσωπικότητα που δεν θέλει συστάσεις. Έχει βιώσει έντονα την περίοδο της χούντας στην Ελλάδα και ο αγώνας της για δημοκρατία μέσα από τη δουλειά της σαν επαγγελματίας καλλιτέχνης συνεχίζεται.  Είναι μια γυναίκα που μέσα από την πορεία της ζωής της στον ποιοτικά καλλιτεχνικό χώρο, μέσα από την αντιστασιακή της παρουσία, επιβεβαιώνει  καθημερινά πως η προσήλωση στον οποιοδήποτε αγώνα για καλύτερη ποιότητα ζωής, επιφέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Θα είναι επίσης καλεσμένοι:

Ο κος Γιώργος Βέης, βραβευμένος ποιητής/πεζογράφος, πρέσβης, που είδε τη γυναίκα σαν σύμβολο, και την αποτύπωσε στο έργο του και

Γυναίκες της Κύπρου: μια Ελληνοκύπρια, η Δήμητρα Δημητρίου, μια Αρμένικης καταγωγής, η Nouritza Matossian και μια Τουρκοκύπρια, η Neshe Yashin, οι οποίες θα μας δώσουν τη δική τους κατάθεση στο «Τί σημαίνει ενδιαφέρουσα ζωή», η κάθε μια, από τη δική της οπτική γωνία…

Κατά τη διάρκεια των ομιλιών, θα δοθεί χρόνος για παρεμβάσεις/ερωτήσεις από το κοινό ώστε να υπάρξει μια καρποφόρα διαδραστική διεργασία.

Μετά το πέρας του Συμποσίου η κα Φαραντούρη θα τραγουδήσει με τη συνοδεία του πιανίστα Τάκη Φαραζή, τραγούδια που ενώνουν πολιτιστικά το γεωγραφικό μας χώρο, από την Κύπρο, την Ελλάδα, την Τουρκία μέχρι την Αρμενία.











Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

Απεβίωσε ο λογοτέχνης και πολιτικός Πέτρος Στυλιανού - To έργο του

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη

«Η σιωπή μιας αιχμαλωσίας» | Το βιβλίο της Βίβιαν Αβρααμίδου - Πλουμπή παρουσιάζεται την Πέμπτη