National Youth Theatre: Ανακαίνιση του πρώτου θεάτρου νέων στον κόσμο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 30.8.2021

Το 1956 ιδρύθηκε στο Λονδίνο το National Youth Theatre, ως η πρώτη θεατρική εταιρεία νέων ηθοποιών στην οποία έχει καλλιεργηθεί και αναδειχθεί το ταλέντο σπουδαίων ηθοποιών όπως η Έλεν Μίρεν, ο Ντάνιελ Κρεγκ, η Ρόζαμουντ Πάικ, ο Ορλάντο Μπλουμ, ο Μπεν Κίνγκσλεϊ και άλλοι πολλοί που κάνουν καριέρα σε όλο τον κόσμο.


Το Εθνικό Θέατρο Νέων της Μεγάλης Βρετανίας είναι ένας κορυφαίος παγκόσμιος οργανισμός καλλιτεχνικών ιδεών που εξακολουθεί να καλλιεργεί όχι μόνο την υποκριτική, αλλά και να ενθαρρύνει τη συγγραφή νέων έργων και την ερμηνεία κλασικών ιστοριών στην εποχή μας.

Με έδρα τη Holloway Road στο βόρειο Λονδίνο, το αγαπητό στο κοινό και τους καλλιτέχνες θέατρο είχε αληθινά γεράσει και οι εγκαταστάσεις του χρειάζονταν ένα πολύ γερό λίφτινγκ το οποίο ανέλαβε το αρχιτεκτονικό γραφείο DSDHA που μόλις ολοκλήρωσε την αναδιαμόρφωση των χώρων βελτιώνοντας την ορατότητα και την προσβασιμότητα του κτιρίου από το δρόμο και διπλασιάζοντας σε έκταση τα επαγγελματικά στούντιο προβών.





Φωτογραφία: Jim Stephenson

Φωτογραφία: Jim Stephenson

Φωτογραφία: Jim Stephenson



Το έργο του DSDHA πρόσθεσε ένα εργαστήριο θεάτρου 250 θέσεων στο κτίριο για πρώτη φορά, επιτρέποντας στο NYT να υποδεχτεί κοινό από την τοπική κοινότητα και όχι μόνο.

Κεντρικό στοιχείο της σχεδιαστικής ιδέας - που ανέπτυξε η DSDHA - είναι η εισαγωγή ενός νέου φιλόξενου περιπτέρου εισόδου, που φιλοξενεί συγκεντρώσεις ως κοινοτικός κόμβος των μελών του και κοινό χώρο για το στούντιο. Εκτείνεται σε όλη την πρόσοψη του κτιρίου, αντικαθιστώντας το χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων. Τα εκτεταμένα τζάμια προσκαλούν τους επισκέπτες, ενώ αποκαλύπτουν τα παρασκήνια με ορατές τις δραστηριότητες στους περαστικούς. Το περίπτερο είναι επενδυμένο με διακριτικά γυαλότουβλα, ένα στιβαρό υλικό που προορίζεται να είναι συμπαθητικό στην ιστορική πρόσοψη και να αποτυπώσει τον χαρακτήρα των τοπικών παμπ και των δημόσιων κτιρίων που λειτουργούν επίσης ως κοινοτικοί κόμβοι στην περιοχή.

Στο ισόγειο, η μετεγκατάσταση γραφείων προσωπικού και οι διαρθρωτικές αλλαγές στα υπάρχοντα εργαστήρια επέτρεψαν τη δημιουργία νέων φυσικά φωτισμένων, ευέλικτων χώρων παραστάσεων, με νέα στούντιο πρόβας και εργαστήρια για μέλη και εμπορική μίσθωση. Ο επανασχεδιασμός περιελάμβανε ακουστικό διαχωρισμό και μια ψηφιακή στρατηγική, ανάγκη η οποία επιταχύνθηκε από την πανδημία.

Οι επάνω όροφοι του υπάρχοντος κτιρίου έχουν μεταμορφωθεί με έναν νέο χώρο πρόβας προς την πρόσοψη του πρώτου ορόφου, καθώς και έναν αναδιαμορφωμένο διοικητικό χώρο στην κορυφή του κτιρίου με θέα στον Holloway Road από ένα μεγάλο νέο παράθυρο.


Μια επόμενη φάση εργασιών θα προσθέσει έναν επιπλέον χώρο στα παρασκήνια, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδραστικού αρχείου. Ο πρώτος και ο δεύτερος όροφος στεγάζουν επιπλέον χώρο στούντιο καθώς και γραφεία, αίθουσα πρασίνου και εγκαταστάσεις σχεδιασμού και παραγωγής.




Φωτο: Jim Stephenson

Φωτο: Jim Stephenson





Η συνιδρύτρια της Practice, Deborah Saunt, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που κερδίσαμε τον διαγωνισμό για να σχεδιάσουμε τη ριζική αναδιαμόρφωση του κτιρίου του National Youth Theatre’s στο Λονδίνο και να το δούμε τώρα να παραδίδεται. Είμαστε υπερήφανοι που ο σχεδιασμός μας θα επιτρέψει στο θέατρο να παραδώσει το σημαντικό έργο του ως εθνική δημιουργική κοιτίδα για νέους, στις τέχνες του θεάματος, σε ακόμη ευρύτερη κλίμακα και σε ένα πλαίσιο χωρίς αποκλεισμούς».

LiFO

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Μια γλυκιά vintage γεύση στη Λεμεσό

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...

Agora: The Making Of | Από το 1960 μέχρι σήμερα...