Περιοδεύουν και φέτος οι «Πέρσες»

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.5.2018

Με μεγάλη περιοδεία στην Ελλάδα αλλά και παραστάσεις στην Κύπρο ανεβαίνει και φέτος η περσινή καλοκαιρινή παραγωγή του ΘΟΚ με το έργο «Πέρσες» του Αισχύλου.


Σε σκηνοθεσία Άρη Μπινιάρη και τους Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νίκο Ψαρρά, Αντώνη Μυριαγκό, Χάρη Χαραλάμπους και 12μελή Χορό επί σκηνής, οι Πέρσες εντυπωσίασαν πέρυσι κοινό και κριτικούς.

Σύμφωνα με τον σκηνοθέτη, «η παράσταση αποτελεί ένα ταυτόχρονα θεατρικό και μουσικό γεγονός και προτείνει μια ζωντανή σύνθεση ποιητικού λόγου, μουσικής και θεατρικής δράσης. Απελευθερώνει την ουσία του αισχυλικού έργου και οδηγεί τον θεατή στην κατανόηση του πανανθρώπινου χαρακτήρα του αρχαίου δράματος. Οι ηθοποιοί προσεγγίζουν τα νοήματα, τους ρυθμούς και τους ήχους του ποιητικού κειμένου, με τη μουσικότητα ως όχημα για την αναπαράσταση και τη μεταμόρφωση. Όλοι οι βασικοί χαρακτήρες, όπως και ο Χορός, ερμηνεύονται αποκαλύπτοντας τη μουσική υφή του έργου. Χρησιμοποιώντας μια τέτοια απλή σύνθεση η παράσταση εκδηλώνεται μέσα από βασικά επίπεδα- δράση, λέξη, τραγούδισμα, χορός- κατακτώντας μια απλότητα, επαρκή για να αποκαλύψει τις αδιάκοπες δονήσεις του αρχαίου ελληνικού δράματος και την απήχησή του στο σημερινό κόσμο».

Διαβάστε ακόμη: 

  • Συνέντευξη Αρη Μπινιάρη: Αρχαία τραγωδία σε διάλογο με το σήμερα

  • Πέρσες, a fine tuning: ένα σχόλιο για την παραγωγή του ΘΟΚ

  • Καρυοφυλλιά Καραμπέτη: Το θέατρο γρατζουνά τις συνειδήσεις των ανθρώπων


Ο Άρης Μπινιάρης και οι συνεργάτες του προσεγγίζουν τον τραγικό λόγο του Αισχύλου με μια παράσταση συνόλου που καθηλώνει τους θεατές και σύμφωνα με το Φεστιβάλ Αθηνών «διεκδικεί μια θέση στην ιστορία του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου […] αναδεικνύοντας τον Άρη Μπινιάρη ως ένα από τους πιο πολλά υποσχόμενους σκηνοθέτες της νέας γενιάς».

perses2_web
Η πολυσυζητημένη σκηνή με τον στροβιλισμό της Καρυοφυλλιάς Καραμπέτη, που έκλεψε τις εντυπώσεις.

Μετάφραση: Παναγιώτης Μουλλάς | Σκηνοθεσία - Μουσική Δραματουργία: Άρης Μπινιάρης | Μετρική Διδασκαλία: Θεόδωρος Στεφανόπουλος | Σκηνικά: Κωνσταντίνος Λουκά | Κοστούμια: Ελένη Τζιρκαλλή | Κινησιολογία: Λία Χαράκη | Σχεδιασμός φωτισμών: Γεώργιος Κουκουμάς

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Χάρης Χαραλάμπους, Νίκος Ψαρράς, Αντώνης Μυριαγκός

Χορός: Ηλίας Ανδρέου, Πέτρος Γιωρκάτζης, Γιώργος Ευαγόρου, Μάριος Κωνσταντίνου, Παναγιώτης Λάρκου, Δαυίδ Μαλτέζε, Γιάννης Μίνως, Άρης Μπινιάρης, Γιώργος Ονησιφόρου, Ονησίφορος Ονησιφόρου, Στέφανος Πίττας, Κωνσταντίνος Σεβδαλής

Οι παραστάσεις στην Κύπρο

  • Λευκωσία: Αμφιθέατρο Μακαρίου Γ’: Τετάρτη 30, Πέμπτη 31 Μαΐου & Παρασκευή 1 Ιουνίου

  • Λεμεσός: Αρχαίο Θέατρο Κουρίου: Τετάρτη 6 & Πέμπτη 7 Ιουνίου


Έναρξη παραστάσεων: 21.00

Οι παραστάσεις στις 31 Μαΐου στη Λευκωσία και στις 6 Ιουνίου στη Λεμεσό θα είναι με αγγλικούς και τουρκικούς υπέρτιτλους



Πληροφορίες / Εισιτήρια
Λευκωσία: ▪Ταμείο Θεάτρου ΘΟΚ , τηλ. 77772717 (Τρίτη-Σάββατο 10.00-13.30, 16.00-18.00)
▪Ταμείο Αμφιθεάτρου Μακαρίου Γ΄, τηλ. 22314507 (από τις 19.00 την ημέρα των παραστάσεων)
Λεμεσός: ▪Ταμείο Κηποθεάτρου, τηλ. 25582268, 25343341 (Δευτέρα-Παρασκευή 16.00-19.00) και από το ταμείο του Αρχαίου Θεάτρου Κουρίου το βράδυ των παραστάσεων

Τιμές Εισιτηρίων: €17 / €8 (άνεργοι, συνταξιούχοι με την επίδειξη του αντίστοιχου αποδεικτικού εγγράφου, άτομα κάτω των 25 ετών με την επίδειξη πολιτικής ταυτότητας)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία