Podcast από τον ΘΟΚ: Οδύσσεια του Ομήρου – Ραψωδία Ο’

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 13.5.2021

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει σε ηχογραφημένη ανάγνωση τη ραψωδία ο («Τηλεμάχου πρὸς Εὔμαιον ἄφιξις») της Οδύσσειας του Ομήρου, στη σπουδαία μετάφραση του διακεκριμένου φιλολόγου Δ. Ν. Μαρωνίτη.


Τη ραψωδία διαβάζει ο ηθοποιός Κωστάκης Κωνσταντίνου.

Μουσική Επιμέλεια: Μαριάννα Γαλίδη
Μοντάζ / Μείξη Ήχου: Νικόλας Προκοπίου

Το podcast της Ραψωδίας Ο' μπορείτε να ακούσετε ΕΔΩ.

ΠΕΡΙΛΗΨΗ

Η Αθηνά φτάνει στο παλάτι του Μενελάου, στη Σπάρτη, για να βρει τον Τηλέμαχο. Εμφανίζεται στο όνειρό του και του υπενθυμίζει το χρέος του να επιστρέψει εγκαίρως στην Ιθάκη. Στο μεταξύ ο Οδυσσέας, μεταμορφωμένος σε ζητιάνο, βρίσκεται στην καλύβα του χοιροβοσκού Εύμαιου και συζητά μαζί του για την οικογένειά του: για τον Λαέρτη, τον πατέρα του, και τη μητέρα του, την Αντίκλεια. Την αυγή ο Τηλέμαχος ξεκινά για την Ιθάκη· φτάνοντας στην πατρίδα του, κατευθύνεται βιαστικά προς την καλύβα του Εύμαιου.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία

Υφυπουργός Πολιτισμού: Η Κυβέρνηση στηρίζει την καλλιτεχνική δημιουργία