Αρνήθηκε βραβείο σε ένδειξη αλληλεγγύης προς απολυμένους εργαζόμενους ο Κεν Λόουτς

Μερόπη Μωυσέως Δημοσιεύθηκε 23.11.2012

Αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο που ήθελε να του απονείμει το Φεστιβάλ του Τορίνου ο Βρετανός σκηνοθέτης Κεν Λόουτς, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς εργαζόμενους στο Εθνικό Κινηματογραφικό Μουσείο της πόλης - «είναι παραπληροφορημένος», απαντά το Μουσείο.


Με επιστολή του στους διοργανωτές του Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Τορίνο, ο Κεν Λόουτς αρνήθηκε την Τεετάρτη να παραλάβει βραβείο που ήθελε να του απονείμει το φεστιβάλ για το σύνολο του έργου του, στο πλαίσιο και της προβολής της νέας του ταινίας με τίτλο «The Angel's Share».


Σύμφωνα με τον Λόουτς, οι εργαζόμενοι στο τμήμα καθαριότητας και ασφάλειας του Κινηματογραφικού Μουσείου, «οι οποίοι είναι οι χαμηλότερα αμειβόμενοι και συνεπώς οι πλέον ευάλωτοι, έχασαν την δουλειά τους επειδή δεν δέχθηκαν μειώσεις στους μισθούς τους». 


«Είναι άδικο», προσθέτει στην επιστολή του ο σκηνοθέτης, «να πληρώνουν οι φτωχότεροι για μία οικονομική κρίση για την οποία δεν είναι υπεύθυνοι».


Στην επιστολή του, ο κοινωνικά ευαίσθητος σκηνοθέτης αναφέρθηκε στην ταινία του «Ψωμί και Τριαντάφυλλα» [2000] και στην υπόθεσή της για δύο Μεξικάνες καθαρίστριες στο Λος Άντζελες.


«Πώς θα μπορούσα να μην ανταποκριθώ σε ένα αίτημα αλληλεγγύης από την πλευρά των εργαζομένων που απολύονται επειδή υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους; Η αποδοχή του βραβείου με μερικά επικριτικά σχόλια θα ήταν πράγμα τιποτένιο και υποκριτικό» υπογραμμίζει ο Λόουτς.


«Παραπληροφόρηση»


Διευθυντής του Εθνικού Κινηματογραφικού Μουσείου είναι ο Αλμπέρτο Μπαρμπέρα, ο οποίος τελεί και ως καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας. «Με λυπεί το γεγονός πως ένας τόσο μεγάλος σκηνοθέτης, τον οποίο πάντα θαυμάζαμε, έχει παραπληροφορηθεί με τέτοιο τρόπο, που σε καμία περίπτωση αντανακλά την πραγματικότητα».


Σε ανακοίνωσή του, ο Μπαρμπέρα εξήγησε πως οι υπηρεσίες καθαριότητας και ασφάλειας του Μουσείου εργοδοτούνται με διαδικασία προσφορών. «Δεν μπορεί να στοχοποιείται και να θεωρείται υπεύθυνο το μουσείο για τις πράξεις τρίτων, άμεσα ή έμμεσα», καταλήγει στην ανακοίνωσή του.


Το Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Τορίνο ξεκινά σήμερα, 23 Νοεμβρίου, και διαρκεί μέχρι την 1η Δεκεμβρίου.


ΠΗΓΕΣ: HOLLYWOOD REPORTER | TVXS


ΠΑΡΑΘΥΡΟ | ΠΟΛΙΤΗΣ

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ