«Το πλοίο των τρελών» στο Παλιό Ξυδάδικο

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 6.10.2014

Στη διαδικασία των προβών βρίσκεται το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ για την νέα του θεατρική παραγωγή με τίτλο «Το Πλοίο των Τρελών».


Η παράσταση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου» που υλοποιείται με τη στήριξη του Προγράμματος Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού [Πολιτιστικές Υπηρεσίες].


Η παράσταση, σε σκηνοθεσία του Λούκα Βαλέβσκι και δραματουργία της Κωνσταντίνας Πήτερ, συγκεράζει τα αποτελέσματα της καλλιτεχνικής έρευνας των προηγούμενων δράσεων του προγράμματος «Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου» χρησιμοποιώντας αποσπάσματα από το βιβλίο Το Πλοίο των Τρελών, μια κοινωνική σάτιρα του 1494 του συγγραφέα Σεμπάστιαν Μπραντ.


Το έργο ερμηνεύουν οι Μάριος Ιωάννου, Μάριος Κωνσταντίνου και Λούκας Βαλέβσκι.


Η δημιουργική ομάδα αναφέρει:


«Οι προσωπικές μαρτυρίες, τα τραγούδια και οι ιστορίες των Ελληνοκύπριων και Τουρκοκύπριων που συλλέχθηκαν στα πλαίσια των προηγούμενων δράσεων του προγράμματος 'Τα Τραγούδια των Γειτόνων μου', μας φάνηκαν σαν ένας αντικατοπτρισμός των ίδιων συναισθημάτων, διαθέσεων και αντιλήψεων.


Έτσι επικεντρωθήκαμε στην ανθρώπινη διάσταση του θέματος, στο πώς αντιλαμβανόμαστε τον Άλλο, πώς μαθαίνουμε εμείς τον εαυτό μας μέσα από τον Άλλο, πώς δρούμε στο περιβάλλον μας και στα πλαίσια διάφορων κοινωνικών συνθηκών».


Μέσα από την παράσταση, η οποία θα παρουσιαστεί με την ανατρεπτική σκηνογραφία της Έλενας Κοτασβίλι και του Αλέξη Βαγιανού και με μουσική του Αντώνη Αντωνίου στο Παλιό Ξυδάδικο στη Λεμεσό, γίνεται ένα παιχνίδι ρυθμού, κίνησης και μουσικότητας μέσα από τους διαλόγους των δύο ηθοποιών πάνω σε ερωτήματα και σκέψεις για τις ηθικές αξίες, την ανθρωπότητα και τη σύγχρονη κοινωνία.


Η παράσταση έρχεται να αμφισβητήσει, να θέσει ερωτήματα και να ψάξει μαζί με το κοινό αυτά που υποτιθέμενα γνωρίζουμε, αυτά που θα ήταν καλό να μάθουμε, αυτά που μας προσπερνούν και αυτά που απλά πρέπει να αφουγκραστούμε και να νιώσουμε.


Στην παράσταση ακούγονται επίσης αποσπάσματα από τα μυθιστορήματα Φερντυτούρκε του Βιτόλντ Γκόπροβιτς και Πηγάδια του Σοφρώνη Σοφρωνίου.



+ Πρεμιέρα στις 30 Οκτωβρίου 2014 και παραστάσεις στις 31 Οκτωβρίου, 1-2 και 6-9 Νοεμβρίου στο Παλιό Ξυδάδικο [Οδός Γενεθλίου Μιτέλλα, Λεμεσός]. Πληροφορίες  www.songsofmyneighbours.eu / www.mitos.org.cy

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ