Cyprus Rialto World Music Festival στην Πλατεία Ηρώων

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.6.2019
20180920 Refugees for Refugees COPYRIGHT DIETER TELEMANS

Με μια συναυλία από τους Rumba Attack ξεκινά το 14ο Cyprus Rialto World Music Festival, που πραγματοποιεί κάθε Ιούλιο το Θέατρο Ριάλτο στην πλατεία Ηρώων, στη Λεμεσό.


Τον ίδιο μήνα, το Θέατρο ολοκληρώνει το καλλιτεχνικό πρόγραμμά του για τη σεζόν 2018-19, με την προβολή τριών ταινιών στο «θερινό σινεμά» του.

Το πρόγραμμα του Cyprus Rialto World Music Festival έχει ως εξής: 

12 Ιουλίου: Rumba Attack

Οι Rumba Attack είναι ένα μουσικό σχήμα από την Κύπρο που συνθέτει τη δική του πρωτότυπη ορχηστρική μουσική σε ύφος Flamenco-Rumba, και αποτελεί ένα πολύ ξεχωριστό μουσικό συνονθύλευμα με ακούσματα ροκ και μπόσα νόβα, αλλά και ήχους της Μέσης Ανατολής. Στις ζωντανές εμφανίσεις της, η μπάντα υποδέχεται συχνά καταξιωμένους δεξιοτέχνες που εμπλουτίζουν τον ήχο της με τα φωνητικά τους, με κρητική λύρα, τρομπέτα, φλάουτο, σαξόφωνο και κρουστά, ενώ τα μέλη της συνεργάζονται κατά καιρούς και με σχολές χορού.

Κωνσταντίνος Λυράς - κιθάρα
Μέμνων Αρέστη - κιθάρα
Σάββας Θωμά - καχόν, κρουστά

16 Ιουλίου: Reggetiko Project

To Reggetiko Project είναι μία μουσική συνάντηση ανάμεσα σε δεξιοτέχνες με πολύ διαφορετικά μουσικά υπόβαθρα. Είναι βασισμένο σε ένα κράμα φολκλόρ στοιχείων που συνδυάζει την τζαζ και τη reggae, μουσικές από την Ινδία μέχρι και την Αρμενία. Το σχήμα έχει ήδη ηχογραφήσει δύο άλμπουμ, τα οποία έχει παρουσιάσει σε πολλά φεστιβάλ και συναυλίες ανά τον κόσμο. Πρόσφατα, η μπάντα ολοκλήρωσε την περιοδεία της στην Κύπρο, τη Γερμανία και την Ιταλία (Ferrara Buskers Festival), και ηχογράφησε το τρίτο της άλμπουμ σε συνεργασία με τον κορυφαίο τζαζίστα και βραβευμένο με 3 Grammy, Milcho Leviev.

Θεόδωρος Κουμαρτζής – μπαγλαμάς, μελώδικα
Λίνος Τζέλος – κιθάρα
Μάριος Ποδαράς – βιολί
Νίκος Βαρελάς – καχόν
Σωκράτης Βότσκος – ξύλινα πνευστά

18 Ιουλίου: Ioannis Vafeas Trio

Το τρίο του γνωστού ντράμερ Ιωάννη Βαφέα θα παρουσιάσει φέτος στο Rialto World Music Festival πρωτότυπες συνθέσεις του Γλαύκου Κοντεμενιώτη και άλλων Κύπριων συνθετών, καθώς επίσης και επιλογές από το διεθνές ρεπερτόριο της τζαζ. Μαζί του στα νέα μουσικά μονοπάτια, ο πιανίστας Χρίστος Γερολατσίτης και ο μπασίστας Μιχάλης Μέσσιος.

Ιωάννης Βαφέας – τύμπανα
Μιχάλης Μέσσιος – μπάσο
Χρήστος Γερολατσίτης – πιάνο

21 Ιουλίου: Choral Crossroads

Η Πολιτιστική Κίνηση Λεμεσού «Επιλογή» διοργανώνει μία καλοκαιρινή κατασκήνωση με τίτλο Χορωδιακά Σταυροδρόμια, προσφέροντας σε νεαρούς χορωδούς από την Ευρώπη, την Κύπρο και τις αραβικές χώρες την ευκαιρία να γνωρίσουν τη χορωδιακή μουσική κάθε χώρας που εκπροσωπείται και να ανακαλύψουν τις ομοιότητες και διαφορές των παραδόσεων και της πολιτιστικής κληρονομιάς του καθενός.

22 Ιουλίου: Havana Noche

Μία εξαμελής μπάντα που συγκεντρώνει την ενέργεια, τον ενθουσιασμό και το πάθος της λατινοαμερικανικής μουσικής. Το συγκρότημα δημιουργήθηκε στην Κύπρο και απαρτίζεται από μουσικούς από την Κούβα, την Κολομβία και την Κύπρο με εμπνευστή τον Κωνσταντίνο Πάουρο. Η μουσική των Havana Noche είναι βασισμένη στην αυθεντική κουβανέζικη μουσική όπως το son cubano, τη salsa και το cha cha cha.

Κωνσταντίνος Πάουρος: τιμπάλες, ντραμς, φωνή
Μιχάλης Μιχαήλ: τρομπέτα
Αlex Εdward Ρodriguez: πιάνο, φωνή
Κώστας Χαλλούμας: μπάσο, φωνή
Alejandro Gonzalez: κόνγκας, κρουστά, φωνή
Special guest - Pedro Son Caliente: φωνή

25 Ιουλίου: Refugees for Refugees

Ένα σχήμα που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με καταγωγή από τη Συρία, το Θιβέτ, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βέλγιο, τους οποίους ενώνει η ανάγκη και επιθυμία τους να δημιουργήσουν δεσμούς μέσω της μουσικής. Με πρωτότυπες και αυθεντικές συνθέσεις, οι οργανοπαίκτες συναντώνται στο σταυροδρόμι των διαφορετικών παραδόσεων κάθε πολιτισμού.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί και φέτος το πρόγραμμα φιλοξενίας, που θα λάβει χώρα από τις 28 Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου στο χωριό Λόφου.

Με συντονιστή τον Νεοζηλανδό σαξοφωνίστα Hayden Chisholm, το φετινό residency θα εστιάσει στα πνευστά. Στόχος του είναι αφενός η εξερεύνηση των τεχνικών δυνατοτήτων των πνευστών οργάνων και οι ενορχηστρωτικές προοπτικές συνύπαρξής τους σε ένα σύνολο, και αφετέρου η ενασχόληση με μουσικές παραδόσεις όπου πρωταγωνιστούν τα πνευστά, όπως η μουσική των Βαλκανίων και της Νέας Ορλεάνης.
Το Rialto Residency θα πραγματοποιηθεί στη Λόφου στις 28 Ιουλίου - 1 Αυγούστου σε συνεργασία με τον πολιτιστικό οργανισμό Windcraft Loud. Το αποτέλεσμα της μουσικής συγκατοίκησης θα παρουσιαστεί σε συναυλία την 1η Αυγούστου στη Λόφου και αργότερα στο Windcraft Music Fest στα Κατύδατα.

+ Όλες οι συναυλίες ξεκινούν στις 21:00 στην Πλατεία Ηρώων. Είσοδος ελεύθερη. Πληροφορίες τηλ. 77777745. 


ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: To σχήμα Refugees for Refugees, που αποτελείται από καταξιωμένους μουσικούς με καταγωγή από τη Συρία, το Θιβέτ, το Πακιστάν, το Ιράκ, το Αφγανιστάν και το Βέλγιο.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Fengaros High 2024 | Επιστρέφει στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Fengaros High 2024 | Επιστρέφει στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Fengaros High 2024 | Επιστρέφει στις 18 Μαΐου στο Αμφιθέατρο Ιδαλίου

Ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει με το νέο single «Αχτίδα»

Ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει με το νέο single «Αχτίδα»

Ο Κωνσταντίνος Βήτα επιστρέφει με το νέο single «Αχτίδα»

«Primrose Hill» | Οι γιοι των Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζον Λένον κυκλοφορούν νέο τραγούδι

«Primrose Hill» | Οι γιοι των Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζον Λένον κυκλοφορούν νέο τραγούδι

«Primrose Hill» | Οι γιοι των Πολ ΜακΚάρτνεϊ και Τζον Λένον κυκλοφορούν νέο τραγούδι

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024