Jazz at The Shoe Factory

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 9.11.2021

Το Ίδρυμα Τεχνών Φάρος σας προσκαλεί σε ένα ιδιαίτερο συναπάντημα ανάμεσα σε δύο εκπληκτικούς καλλιτέχνες, της Stefania Tallini (πιάνο) και του Franco Piana (τρομπέτα / φλικόρνο), οι οποίοι θα αναδιφήσουν σε ασύχναστες μουσικές περιοχές για να παρουσιάσουν μια μοναδική συναυλιακή εμπειρία.


Σε ένα ρεπερτόριο που εκτείνεται από πρωτότυπες (δικές τους) συνθέσεις μέχρι διασκευές γνωστών μελωδιών της τζαζ, από τον σαγηνευτικό λυρισμό ιταλικών παραφράσεων μέχρι την υπέρτερη ποιητικότητα της αυθεντικής βραζιλιάνικης μουσικής, αυτό το εξαιρετικά προσωπικό και απολαυστικό πρότζεκτ υπόσχεται στιγμές απαράμιλλης αλληλεπίδρασης. Εμπλουτισμένο με πληθώρα ασυνήθιστων στοιχείων, αποτυπώνει ένα καλειδοσκόπιο εκπληκτικών επιρροών, αποτυπώνοντας ένα αβυσσαλέο ηχητικό κράμα την ώρα που ο Franco Piana χρησιμοποιεί το φλικόρνο ως κρουστό ή επιδίδεται σε φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς σε στιλ scat και η Stefania Tallini εξερευνά τα ηχοχρώματα όλου του φάσματος του πληκτρολογίου. Συνενοχή, διαίσθηση και ακλόνητη διαδραστικότητα από την πρώτη έως την τελευταία νότα: μια συναυλία τζαζ πέρα από απλούς ορισμούς, που αναμφίβολα θα συμπαρασύρει το κοινό σε μια σφαίρα συναρπαστική και διεισδυτική. Η συναυλία, την οποία στηρίζει η Πρεσβεία της Ιταλίας στην Κύπρο, θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2021, στο The Shoe Factory στη Λευκωσία, στις 8:30 μ.μ.

STEFANIA TALLINI (πιάνο)

Η πολυβραβευμένη, διεθνούς φήμης Stefania Tallini διαγράφει μια λαμπρή σταδιοδρομία στον τομέα της τζαζ και της κλασικής μουσικής. Είναι απόφοιτος της Ακαδημίας Σάντα Τσετσίλια της Ρώμης, όπου σπούδασε Πιανοφόρτε, και από το Ωδείο Λιτσίνιο Ρεφίτσε στο Φροζινόνε, όπου σπούδασε Τζαζ Ενορχήστρωση για Σύνθεση για Μπιγκ Μπαντ. Ως πιανίστρια, συνθέτρια και διασκευάστρια, έχει αποσπάσει πολυάριθμα βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς, μεταξύ άλλων, LagoMaggioreJazz (1999), Viva il Jazz στο Μιλάνο (2000), Διεθνή Διαγωνισμό Ενορχήστρωσης και Σύνθεσης για Τζαζ Ορχήστρα στην Μπάργκα (2001), Django d'Or (2004), και Διεθνές Βραβείο Μουσικής Κινηματογράφου La Stele D'Argento (2005). Η μουσική της έχει εκτελεσθεί σε σημαντικές διεθνείς εκδηλώσεις, όπως, Φεστιβάλ Φραντς Λιστ στο Αλμπάνο Λατσιάλε, Φεστιβάλ Ραβέλο, Φεστιβάλ των Εθνών, Cité De La Musique στο Στρασβούργο, Universidad De Las Artes (Αβάνα), Westerbeck Recital Hall της Πασαντίνα (Καλιφόρνια), Performing Arts Center στο PCC του Πόρτλαντ (Καλιφόρνια).

FRANCO PIANA (τρομπέτα / φλικόρνο)

Ο Franco Piana συγκαταλέγεται στους σημαντικότερους μουσικούς της ιταλικής τζαζ σκηνής, και είναι γνωστός τόσο ως εκτελεστής της τρομπέτας και του φλικόρνου (flugelhorn), όσο και ως συνθέτης και διασκευαστής. Σπούδασε τρομπέτα και ενορχήστρωση, και κατόπιν, μουσική τζαζ υπό τον μαέστρο Giorgio Gaslini στην Ακαδημία Σάντα Τσετσίλια της Ρώμης. Ο Franco έχει συμπράξει με τους σπουδαιότερους τζαζίστες του διεθνούς στερεώματος, και διετέλεσε επί σειρά ετών μέλος του θρυλικού σεστέτου Piana-Valdambrini, μαζί με τον πατέρα του, τον διάσημο τρομπονίστα Dino Piana. Είναι νικητής πολλών διεθνών διαγωνισμών σύνθεσης και ενορχήστρωσης, ενώ υπήρξε επί μακρόν τρομπετίστας και διασκευαστής στην Ορχήστρα της Ιταλικής Ραδιοφωνίας, με την οποία εμφανίσθηκε σε σημαντικές συναυλίες, συμπράττοντας με τους Mel Lewis, Key Winding, Eddie Daniels, Bob Brookmeyer. Ο Franco Piana συνεργάστηκε επίσης με συνθέτες όπως Αρμάντο Τροβαγιόλι, Ένιο Μορικόνε, Ριζ Ορτολάνι, Τζιάνι Φέριο, για την ηχογράφηση μουσικής για τον κινηματογράφο, ενώ η δισκογραφία του περιλαμβάνει αμέτρητα άλμπουμ ως οργανοπαίκτης, συνθέτης, διασκευαστής και μαέστρος.







JAZZ @ THE SHOE FACTORY
STEFANIA TALLINI (πιάνο)
FRANCO PIANA (τρομπέτα / φλικόρνο)

Σάββατο, 4 Δεκεμβρίου 2021,
The Shoe Factory, Λευκωσία / 8:30 μ.μ.

Πληροφορίες & Box Office: Ίδρυμα Τεχνών Φάρος - www.pharosartsfoundation.org & 22 663871 (Δευτέρα - Παρασκευή, 10:00 π.μ. - 2:00 μ.μ.)

Εισιτήρια: €20 / €15 Μαθητές, Συνταξιούχοι & Μέλη του Ιδρύματος Τεχνών Φάρος.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «African star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Προκόπης και περί συναισθημάτων

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Τεχνητή νοημοσύνη και τέχνη: Τα διλήμματα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη

Στις 18 Απριλίου η εμφάνιση του Δημήτρη Μεσημέρη