Ένα διαδραστικό γλυπτό με εντυπωσιακά χρώματα και μηνύματα αισιοδοξίας είναι η πρώτη εικαστική εγκατάσταση της Morag Myerscough που κατασκευάστηκε αποκλειστικά από ξύλο μπαμπού.
Mε την άνοιξη να δίνει τη θέση της στο βαρύ βρετανικό χειμώνα, οι υπαίθριες εικαστικές προτάσεις δίνουν μια αφορμή για βόλτα μοιράζοντας θετικά μηνύματα χαράς και ελπίδας. Μια τέτοια καλλιτεχνική πρόταση θα βρεις κανείς στην καρδιά του Mayfair και του Belgravia με την εικαστική εγκατάσταση της Morag Myerscough, “See Through” να δεσπόζει στην καρδιά του πάρκου Grosvenor.
Ένα διαδραστικό γλυπτό με εντυπωσιακά χρώματα, γεωμετρικά σχέδια και μηνύματα ελπίδας και αισιοδοξίας. Ένα υπαίθριο περίπτερο, ανοιχτό από όλες τις πλευρές του στηριζόμενο σε μπαμπού που μπορείς από μακριά να διακρίνεις με τα neon χρώματά του και ακτινοβολούν φρεσκάδα και ζωντάνια.


Το βασικό μάντρα της Myerscough είναι «κάνε χαρούμενους εκείνους που βρίσκονται κοντά και εκείνοι που είναι μακριά θα έρθουν» για αυτό άλλωστε και η εγκατάσταση “See Through” είναι ένας πολύχρωμος φάρος θετικής ενέργειας και χαράς.
Η ισχυρή οπτική της γλώσσα είναι αναγνωρίσιμη, ακτινοβολεί ενέργεια, ζωντάνια και θετικότητα δίνοντας μια ανάσα στο αστικό περιβάλλον όπως άλλωστε και τα περισσότερα μέχρι σήμερα έργα της.

Η Morag Myerscough γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Holloway, στο Λονδίνο και ως παιδί της πόλης ήταν πάντα γοητευμένη από τα έντονα χρώματα και τις λέξεις που έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν το αστικό περιβάλλον αλλά και τις αντιλήψεις των ανθρώπων για αυτά.
Το έργο της Morag Myerscough “See Through” αποτελεί μια από τις καλλιτεχνικές συμμετοχές στο Wander Art, του μεγαλύτερου εικαστικού υπαίθριου μονοπατιού στο Λονδίνο.


«Οι κόσμοι μας παρέμειναν κλειστοί και βρήκαμε τον χρόνο να προβληματιστούμε και να απασχοληθούμε με διαφορετικά πράγματα. Βρήκαμε τον χρόνο να επαναξιολογήσουμε και να εκτιμήσουμε τη σύνδεσή μας με τη φύση με πιο χαλαρούς ρυθμούς. Οι υπαίθριοι χώροι είναι πιο ασφαλείς άρα πρέπει να τους αξιοποιήσουμε για να προσφέρουμε και πάλι χαρά», δηλώνει η ίδια με αφορμή το έργο.
Φωτογραφίες: © Gareth Gardner
elculture.gr / Πέπη Νικολοπούλου