Ελπινίκη Γεωργίου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 2.3.2022

Ποια είσαι;


Είμαι η Ελπινίκη, είμαι 26 ετών από την Κύπρο. Σπούδασα Καλές Τέχνες στο πανεπιστήμιο του Reading στην Αγγλία. Όταν τελείωσα τις σπουδές μου, παρακολούθησα ένα course για Makeup & Special Effects για ταινίες. Δούλεψα ως freelancer σε ταινίες μικρού μήκους για κάποιους μήνες. Δυστυχώς οι ευκαιρίες στην κινηματογραφική βιομηχανία μειώθηκαν ραγδαία λόγω της πανδημίας, άρα ανακάλυψα και ανέπτυξα νέες πτυχές του εαυτού μου.  Κάπως έτσι ήρθε στη ζωή μου το κέντημα και οι διάφορες μορφές του.

Τι κάνεις;

Προσπαθώντας να ενταχθώ στην κινηματογραφική βιομηχανία ως Makeup Artist, παράλληλα ασχολούμαι και με το κέντημα που πλέον έγινε η δική μου μικρή επιχείρηση, το nímbart.  Όλα ξεκίνησαν στο lockdown με δώρα σε φίλους και στη συνέχεια κατάλαβα ότι ήταν κάτι που με χαλαρώνει και με χαροποιεί. Παρακολουθώντας διάφορα online courses, έχω πλέον διευρύνει τις γνώσεις και τις ικανότητες μου για αυτή την τέχνη. Ασχολούμαι με το κέντημα σε τυπωμένες φωτογραφίες σε ύφασμα, το οποίο είναι κάτι που μου αρέσει να συνδυάζω με τις φωτογραφίες που βγάζω κατά καιρούς. Φτιάχνω επίσης πίνακες με νερομπογιά στις οποίες προσθέτω λεπτομέρειες με κλωστή. Στην παρούσα φάση κεντάω πορτρέτα σε λεπτό τούλι, τα οποία αποτυπώνονται με ιδιαίτερο τρόπο σε αυτό το ημιδιαφανές υλικό.

Τι θέλεις;

Αυτό που πραγματικά θα ήθελα και σκέφτομαι πιο έντονα τον τελευταίο καιρό είναι ο κόσμος να μπορεί να μιλά πιο ανοιχτά για την ψυχική του υγεία και να πάψει να είναι ταμπού. Θέλω να καταφέρω μέσω της τέχνης μου να περάσω αυτό το μήνυμα. Θέλω να δημιουργώ. Θέλω να δημιουργώ για να βοηθώ. Θέλω οι άνθρωποι να είναι όσο πιο χαρούμενοι γίνεται.

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Σιωπηλές κλήσεις

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;

Για τι μιλάμε όταν μιλάμε για τη γλώσσα;