Φεστιβάλ Βενετίας 2018| Προβολή με κεραυνό να υποδέχεται τη Lady Gaga και το νεογέννητο αστέρι της

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.9.2018

Κυριολεκτικά με κεραυνό αναγγέλθηκε η άφιξη της Lady Gaga στο Λίντο της Βενετίας, όταν, πραγματικός κεραυνός χτύπησε, στη διάρκεια μιας τεράστιας νεροποντής, τη Μεγάλη Αίθουσα (τη Sala Grande) όπου προβαλλόταν χτες η ταινία, «Ένα αστέρι γεννιέται», που σκηνοθέτησε ο Μπράντλεϊ Κούπερ, και την οποία παρακολουθούσε η μόλις αφιχθείσα στο Λίντο διάσημη τραγουδίστρια μαζί με τον σκηνοθέτη της, με αποτέλεσμα να καεί η λάμπα της μηχανής προβολής και να προκληθεί καθυστέρηση που κράτησε περίπου 15 λεπτά.


Film Festival 2018 A Star Is Born Arrival, Venice, Italy - 31 Aug 2018
Mandatory Credit: Photo by Kirsty Wigglesworth/AP/REX/Shutterstock (9842289m) Lady Gaga, Bradley Cooper. Singer and actress Lady Gaga, right, and Bradley Cooper pose for photographers upon arrival for the photo call of the film 'A Star Is Born' at the 75th edition of the Venice Film Festival in Venice, Italy Film Festival 2018 A Star Is Born Arrival, Venice, Italy - 31 Aug 2018


Πιο πριν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε η Lady Gaga, μαζί με τον Κούπερ, η  Αμερικανίδα τραγουδίστρια και ηθοποιός μίλησε για την παγκοσμιότητα της ιστορίας της ταινίας (σ.σ. αυτό είναι το τέταρτο ριμέικ της ταινίας που πρωτογυρίστηκε το 1937 από τον Γουίλιαμ Γουέλμαν), τονίζοντας πως «η ταινία το πέτυχε όλα αυτά τα χρόνια επειδή  πρόκειται για μια ιστορία έρωτα, αυτό που ο Μπράντλεϊ Κούπερ ονομάζει ανθρώπινη κατάσταση εθισμού. Αυτό που για μένα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία»

Η ταινία του Κούπερ είναι τοποθετημένη στη δεκαετία του ‘70, με τον ίδιο να ερμηνεύει το ρόλο του ροκ εν ρολ σταρ, που το έχει ρίξει στο ποτό και τα ναρκωτικά και με τη Λέιντι Γκάγκα να ερμηνεύει την πρωτοεμφανιζόμενη τραγουδίστρια που τον ερωτεύεται και που σταδιακά καταφέρνει να φτάσει στην κορφή, ενώ εκείνος αρχίζει να παίρνει την κατιούσα.

Χωρίς να φτάνει στο ύψος της ταινίας που γύρισε το 1954 ο Τζορτζ Κιούκορ με τη Τζούντι Γκάρλαντ και τον Τζέιμς Μέισον, ο Κούπερ έφτιαξε ένα αρκετά συγκινητικό ποπ μελόδραμα, που αν και δεν προσφέρει τίποτα καινούργιο στην ιστορία, σίγουρα είναι καλύτερο από εκείνο που γύρισε το 1976 ο Φρανκ Πίαρσον με την Μπάρμπρα Στρέιζαντ και τον Κρις Κριστόφερσον.

Ανάμεσα στις ίντριγκες και τις προδοσίες ταινιών όπως οι «Επικίνδυνες σχέσεις» του Στίβεν Φρίαρς και τις εικαστικές εξάρσεις ταινιών όπως «Το συμβόλαιο του σχεδιαστή» του Πίτερ Γκρίναγουεϊ και, ιδιαίτερα, ο «Μπάρι Λίντον» του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, κινείται στη νέα του, αγγλικής παραγωγής (η τρίτη στη σειρά, μετά από την αποχώρησή του από την Ελλάδα), ταινία του, «The Favourite» («Η ευνοούμενη»), ο Γιώργος Λάνθιμος.

Ταινία που εκτυλίσσεται στην Αγγλία του 18ου αιώνα, με επίκεντρο τις κάθε άλλο παρά ομαλές σχέσεις ανάμεσα σε τρεις γυναίκες, την Βασίλισσα Άννα και δυο ξαδέλφες, γυναίκες της Αυλής της, που αγωνίζονται με όλα τα μέσα, συχνά ωμά και άγρια, για να κερδίσουν την εύνοια της Βασίλισσας. Πλοκή που κινείται σε ένα κόσμο κλεισμένο, φυλακισμένο από όσα συμβαίνουν γύρω του (έμμεσο σχόλιο πάνω σε μια αντίστοιχη κοινωνία στη σημερινή Βρετανία), σε χώρους εντυπωσιακούς, φωτογραφημένους με ξεχωριστή φροντίδα από τον Ρόμπι Ράιαν.

Ο Λάνθιμος δεν είναι δυστυχώς κανένας Κιούμπρικ, ξέρει όμως να χειρίζεται καλά και με εξυπνάδα την κάμερά του και να αντλεί την έμπνευση του από άλλους μεγάλους δημιουργούς (όπως έκανε σε παλιότερες ταινίες του με τον Μπουνιουέλ και τον Χάνεκε) για να δώσει το ρυθμό, το χιούμορ και την αίγλη που απαιτεί η ιστορία του.

Σε αυτή μάλιστα την ταινία, ο σκηνοθέτης του «Κυνόδοντα» εγκατέλειψε τον παλιό σεναριογράφο του, Ευθύμη Φιλίππου, για δυο, καλύτερους σίγουρα σεναριογράφους, τη Ντέμπορα Ντέιβις και τον Τόνι ΜακΝαμάρα, που ανέπτυξαν σε βάθος τους τρεις γυναικείους χαρακτήρες, τονίζοντας ταυτόχρονα τη σκαμπρόζικη, φαρμακερή πλευρά της ταινίας, διανθισμένης πάντα με ένα ιδιαίτερα μαύρο χιούμορ.

Σ’ αυτό πρέπει να προστεθούν οι εξαιρετικές ερμηνείες από τις τρεις πρωταγωνίστριες, την Έμμα Στόουν και την Ρέιτσελ Βάις, στους ρόλους των δυο μοχθηρών ξαδέλφων και, πάνω απ’ όλα, την Ολίβια Κόρμαν στο ρόλο της Βασίλισσας. Ερμηνείες που σίγουρα θα είναι φαβορί στα φετινά Όσκαρ.

Αποτέλεσμα: η καλύτερη μέχρι στιγμής και πιο προσιτή στο κοινό, ταινία του σκηνοθέτη του «Αστακού», μπορεί να κερδίσει και άλλες υποψηφιότητες στα Όσκαρ.

(ΚΥΠΕ/ΝΦΜ/ΡΠΑ)

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ