Ζητά εξηγήσεις για τα διατηρητέα η «Πάνω από όλα η Λεμεσός» από Δήμο Λεμεσού

ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΙΔΗΣΕΩΝ Δημοσιεύθηκε 22.4.2024
Φωτ.: Andreas Anastassiou / 6 Ιουνίου 2023.
«Τι έχει κάνει ο Δήμος τα τελευταία επτά χρόνια για τα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια της πόλης;» τονίζει η κίνηση, καθώς προτάσσει την κατεδάφιση του ιστορικού ξενοδοχείου «Curium Palace».

Τον Δήμο Λεμεσού καλεί η Κίνηση «Πάνω από όλα η Λεμεσός» να απαντήσει τι έχει κάνει, επί δημαρχίας Νίκου Νικολαΐδη, για τα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια της πόλης και για τη διασφάλιση τους.

Η Κίνηση, που στηρίζει την υποψηφιότητα του Χρίστου Μιχαηλίδη για τη δημαρχία Λεμεσού, αναφέρει πως τυχαία εντόπισε την προγραμματισμένη «αθόρυβη κατεδάφιση του - ιστορικής σημασίας για την πόλη – ωδείου του μουσουργού Σόλωνα Μιχαηλίδη, όπως αθόρυβα κατεδαφίστηκε και το ιστορικό ξενοδοχείο Curium Palace».

Αν και ορθά ο Δήμος, προστίθεται, «μετά την έγκαιρη παρέμβασή μας», σταμάτησε την κατεδάφιση, τα μέλη της Κίνησης θέτουν τα ερωτήματα «τι θα γινόταν αν δεν το εντοπίζαμε, τι έχει κάνει ο Δήμος τα τελευταία επτά χρόνια για τα διατηρητέα και ιστορικά κτίρια της πόλης και πώς διασφαλίζουμε τη διατήρηση κάθε σημείου αναφορά της πόλης μας;».

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Αρχίζει σύντομα η συντήρηση δύο μεσαιωνικών εκκλησιών στην Κερύνεια

Αρχίζει σύντομα η συντήρηση δύο μεσαιωνικών εκκλησιών στην Κερύνεια

Αρχίζει σύντομα η συντήρηση δύο μεσαιωνικών εκκλησιών στην Κερύνεια