«Goofy» και «Ani-Ma» στις Αποθήκες ΘΟΚ

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 3.10.2018

Ο Θεατρικός Οργανισμός Κύπρου παρουσιάζει στο πλαίσιο των Δράσεων του Α΄ Τρίμηνου «Δρόμοι κροκοδείλων», τις χορευτικές παραστάσεις Goofy, και Ani-Ma, την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου, στις 20:30, στις Αποθήκες ΘΟΚ. 


  •  Goofy


Και στη γυναίκα είπε: και προς τον άνδρα σου θέλει είσθαι η επιθυμία σου, και αυτός θέλει σε εξουσιάζει Γένεσις 3:16

Είναι μια προσπάθεια του σώματος να αντιληφθεί την απώλεια της αθωότητάς του και να κάνει τη μετάβαση από μια άμορφη μάζα κοκάλων και μυών, στη γνώριμη εικόνα μιας γυναίκας.

GOOFY 2


Το Goofy πρωτοπαρουσιάστηκε στο Tel Aviv Dance Festival τον Αύγουστο του 2016. Έκτοτε παρουσιάστηκε στο SIT Τheater (Las Palmas), 10 Sentidos (Βαλένθια), Tripspace (Λονδίνο), Unfolding Kafka Festival (Μπανγκόκ), Μέρες Χορού Χανιά (Ελλάδα), Garage 21 (Ελλάδα), Safira Festival (Πορτογαλία), Aura Festival (Λιθουανία), καθώς επίσης σε μουσεία και θέατρα του Ισραήλ.

Συντελεστές:

Χορογραφία/Ερμηνεία: Roni Chadash

Υπεύθυνη προβών: Dana Shoval

Μουσική: Arvo Part, Nicolas Jaar,  Chopin

Σκηνικό: Adam Gorlizki

Διάρκεια: 17 λεπτά

 

  • Ani-Ma


Θέλω να γδυθώ απ’ ό,τι έμαθα,

θέλω να ξεχάσω τον τρόπο με τον οποίο μου έμαθαν να θυμάμαι,

να ξύσω την μπογιά με την οποία μου έβαψαν τις αισθήσεις,

να ξεδιπλώσω τα αληθινά μου συναισθήματα

να ξετυλίξω τον εαυτό μου

σαν κάποιος που αισθάνεται τη Φύση και τίποτ’  άλλο.

Φερνάντο Πεσσόα

ANI-MA 2


Το Ania πρωτοπαρουσιάστηκε στο Shades of Dance Festival 2015, κερδίζοντας το πρώτο βραβείο. Αποτελεί την πρώτη σόλο δημιουργία της Roni Chadash, με την οποία έγινε ευρέως γνωστή στο κοινό. Προσκλήθηκε σε σημαντικά φεστιβάλ χορού, αποσπώντας αρκετά βραβεία, μεταξύ των οποίων το Βραβείο Best Performer στο Φεστιβάλ Χορού Masdanza 2016.

Το  Ania παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Κύπρο το 2016.

Συντελεστές:

Χορογραφία/Ερμηνεία: Roni Chadash

Υπεύθυνη προβών: Dana Shoval

Μουσική: Raime, Bohern, Der Club Of Gore

Σκηνικό: Miki Patish, Guy Moses

Διάρκεια: 15 λεπτά



Η Roni Chadash γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ισραήλ, όπου σπούδασε χορό. Ξεκίνησε την πορεία της στο Vertigo International Workshop (2011-2012) και έπειτα στο Gaaton Workshop για επαγγελματίες χορευτές (2012-2013). Μετά το τέλος των σπουδών της, εργάστηκε με αρκετούς Ισραηλινούς και Ευρωπαίους χορογράφους, μεταξύ των οποίων οι Maya Brinner, Odelya Kuperberg, Luis Marrafa, Sally Ann-Friedland κ.ά.

Οι παραστάσεις της έγιναν παγκοσμίως γνωστές, έχοντας φιλοξενηθεί σε πολλά φεστιβάλ χορού και λαμβάνοντας σημαντικά βραβεία, ανάμεσα στα οποία τα Best Performer (Masdanza 2016), Βραβείο Επιτροπής (Shades in Dance Festival 2015), Best Ρerformer (SoloDuo Festival 2016), Βραβείο Κοινού (BCDC 2016), Βραβείο Κοινού (FKM 2016), Βραβείο Υποτροφίας PARTS (BCDC 2016),  Βραβείο Alexander Izralovski (FKM 2016), Τρίτο Βραβείο Επιτροπής (Mash 2016) κ.ά.Παράλληλα, η Roni διδάσκει σύγχρονο χορό και αυτοσχεδιασμό στο Ισραήλ και το εξωτερικό.

Σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Ισραήλ

Πληροφορίες / Εισιτήρια: ●Ταμείο ΘΟΚ 77 77 27 17 ●Θέατρο Αποθήκες 22 48 03 00

Τιμή Εισιτηρίου €6

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ