Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε: «Διάττοντες» της Χλόης Μελίδου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 24.8.2021

Το Χοροθέατρο Ομάδα Πέντε παρουσιάζει το έργο «Διάττοντες» της Χλόης Μελίδου.


Οκτώ μονόλογοι (ή ένα έργο) για τη μοναξιά, την αποξένωση, την εξαθλίωση του ανθρώπου, για τις αντοχές μας που δοκιμάζονται από τον ίδιο μας τον εαυτό και την αιώνια σύγκρουση της δύναμης μας με τα πάθη μας. Διάττοντες άνθρωποι, άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους πριν πεθάνει το σώμα τους. Άνθρωποι που έφτασαν στα άκρα, που βρέθηκαν στο κοινωνικό περιθώριο, που δεν είναι απλώς παράνομοι, που δεν είναι απλώς αδύναμοι, είναι πολύ περισσότερα απ’ όσα μας αφήνουν να δούμε, είναι το αποτέλεσμα της αδυναμίας της κοινωνίας.

Μια τομή στην πολύπλοκη και σύνθετη κατάσταση της μοναξιάς. Της μοναξιάς των ανθρώπων που μοιράζονται τη ζωή τους κατά κανόνα. Των ανθρώπων που μετατρέπουν το σώμα τους σε βιτρίνα και φέρουν τον εαυτό τους σαν σκιά. Οι διάττοντες δεν έρχονται από πουθενά και δεν πηγαίνουν πουθενά, δεν έχουν τίποτα δικό τους, είναι τα πάντα, είναι πάντα και είναι παντού. Είναι η ίδια η κοινωνία συμπυκνωμένη σε ένα σώμα. Ένα σώμα δανεισμένο, σκορπισμένο, που όμως μπορεί και κρατάει τα πάντα μέσα του.



Σκηνοθεσία / Χορογραφία: Χλόη Μελίδου
Δραματουργία: Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Χλόη Μελίδου
Μουσική Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαχαρίου
Σχεδιασμός Φωτισμού: Βασίλης Πετεινάρης
Κοστούμια: Ελένη Παπαβασιλείου
Βοηθός Σκηνοθέτη: Θέκλα Φλουρή
Γραφιστικά: Δάφνη Μηνά
Ερμηνεύουν: Μαρία Φιλίππου, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, Ρούλα Κλεοβούλου, Μάγια Μηνά και Βικτώρια Φιλίππου.

3, 4 και 5 Σεπτεμβρίου στις 8:30 μ.μ. / Τεχνοχώρος ΕΘΑΛ, Λεμεσός.
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ
Εισιτήρια: https://shop.tickethour.com/showEventInfo.html?idEvent=3390

Πληροφορίες: 99 349265
Χορηγός: ΥΠΠΑΝ ( Πρόγραμμα Πολιτισμός 2021 )

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024

Με «Africa star» ρίχνει αυλαία το «Cyprus Film Festival» 2024