Free At Last | Η Ελληνική συμμετοχή στο 23ο Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου

ΠΑΡΑΘΥΡΟ Δημοσιεύθηκε 10.6.2022

Με την παράσταση Free At Last της ομάδας Δανάη & Διονύσιος από την Ελλάδα, η συνέχεια του Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού στις 22 Ιουνίου.


Εικόνες μυστικισμού, σκοτεινή ατμόσφαιρα, η ελληνική παράδοση αποδομείται και συνδέεται με το σήμερα. Ο θρύλος για τον χορό του Ζαλόγγου γίνεται το έναυσμα μιας πρωτότυπης χορογραφίας. H Δανάη και ο Διονύσιος μεταφέρουν στη σκηνή τη συγκινησιακή ένταση του τελευταίου χορού αποτυπώνοντας την κίνηση προς το χείλος του γκρεμού. Τα σώματα γίνονται χώμα και τρέφουν τη Γη που τα έτρεφε. Από το έδαφος στον ουρανό, από τις ρίζες στα λουλούδια που ανθίζουν. Από το τέλος στην αρχή, κι από την αρχή προς το τέλος, η κυκλικότητα της ζωής και του θανάτου είναι μια αέναη αναγέννηση. Το Free At Last είναι μία πρωτότυπη παραγωγή του 2019 από το Theater Rotterdam,το Stichting Droom en Daad, το RIDCC και το Big Story Productions.

Ton Von Til1


Η Δανάη και ο Διονύσιος συνεργάζονται από το 2015. Ως μαθητές της φύσης, των ζώων της και των αυτόχθονων πολιτισμών, δημιουργούν ιστορίες από τη μεριά αυτού που ήταν ή ακόμη είναι αδάμαστος. Στα έργα τους προτείνουν αρμονικές σχέσεις μεταξύ της φύσης και των πλασμάτων της, ενώ η ονειρική ατμόσφαιρα που συνήθως τα αγκαλιάζει, ανοίγει τον χώρο για μια διαμάχη μεταξύ χάους και τάξης. Προσπαθώντας να ισορροπήσουν ανάμεσα στο προσιτό και το πρωτοπόρο, υποστηρίζουν την ιδέα πως η τέχνη είναι ένα καθολικό μέσο επικοινωνίας, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει μία δυναμική και ταυτόχρονα εύθραυστη γλώσσα. Μαζί δημιούργησαν το πρώτο τους έργο UNCIA που έκανε περιοδεία παγκοσμίως με πάνω από 55 παραστάσεις σε 11 χώρες και έχει κερδίσει 8 βραβεία στην Ευρώπη.

Στη συνέχεια, δημιούργησαν το ΑΤΜΑ, το οποίο περιόδευσε ανά την Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική, και το Free At Last, μια παραγωγή του Theater Rotterdam. Με την υποστήριξη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου δημιούργησαν μία νέα εκδοχή του ίδιου έργου, με τίτλο Free At Last: Rerooted, που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το καλοκαίρι του 2021. Η τελευταία τους παραγωγή Valley of the Hummingbirds ήταν ανάθεση του Staatstheater Branschweig και έκανε την πρεμιέρα της τον Φεβρουάριο του 2022 στη Γερμανία. Παράλληλα, δημιουργούν έργα για μεταπτυχιακά προγράμματα χορού και επαγγελματικές σχολές όπως το “Fre3 Bodies” στη Βαρκελώνη και το “EPDCYL" στο Μπούργκος, ενώ παραδίδουν σεμινάρια στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ton Von Til_


Ταυτότητα παράστασης
Χορογραφία: Δανάη & Διονύσιος
Περφόρμερ: Ιουλία Ζαχαράκη, Ηρώ Δασκαλάκη, Εμμανουέλα Πεχυνάκη, Ναταλία Μπάκα
[Αρχικό cast: Pauline de Laet, Livia Petillo, Ιουλία Ζαχαράκη, Δανάη Δημητριάδη]
Πρωτότυπη Μουσική: Κωνσταντίνος Σκουρλής
Σχεδιασμός φωτισμού: Jorg Schellekens
Προσαρμογή φωτισμού: Λάμπρος Παπούλιας, Βαγγέλης
Σχεδιασμός κοστουμιών: Δανάη Γκριμοπούλου
Τσέλο: Κωνσταντίνος Χίνης
Φωνητικά: Μάιρα Μηλολιδάκη
Υφάνσεις σε αργαλειό: Loomigans

Πληροφορίες
Θέατρο Ριάλτο, Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, ώρα 20.30
Είσοδος: € 8 (€ 30 για όλες τις παραστάσεις)
Διάρκεια: 50’
Δωρεάν για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες χορού
Δωρεάν μεταφορά με λεωφορείο από Λευκωσία. Πληροφορίες: 99 618225
Αναχώρηση από Κέντρο Χειροτεχνίας (Λεωφ. Αθαλάσσας) στις 19:00.

Εισιτήρια
E-ticket: www.rialto.com.cy, Rialto App
Tαμείο: 77777745
(Δευ - Παρ 10:00-15:00 και 2 ώρες πριν την έναρξη των παραστάσεων)

Επικοινωνία
http://cypruscontemporarydancefestival.com/
https://www.facebook.com/CyprusContemporaryDanceFestival/

Ton Von Til2


Διοργάνωση: Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Νεολαίας και Θέατρο Ριάλτο
Χορηγοί Επικοινωνίας: Ο Φιλελεύθερος, Αctive 107.4 & ΡΙΚ
Με τη Συνεργασία: Στέγη Χορού Λεμεσού
Στηρίζουν: Δήμος Λεμεσού, Εφημερίδα Λεμεσός, Limassol Today, Lemesos blog, ETAΛ, Vestnik Kipra, Russian Wave, Social et al.

Τεχνική Υποστήριξη: Event Pro I Διάκριση: EFFE LABEL

Πολιτική Δημοσίευσης Σχολίων
Οι ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας parathyro.politis.com.cy διατηρούν το δικαίωμα να αφαιρούν σχόλια αναγνωστών, δυσφημιστικού και/ή υβριστικού περιεχομένου, ή/και σχόλια που μπορούν να εκληφθεί ότι υποκινούν το μίσος/τον ρατσισμό ή που παραβιάζουν οποιαδήποτε άλλη νομοθεσία. Οι συντάκτες των σχολίων αυτών ευθύνονται προσωπικά για την δημοσίευση τους. Αν κάποιος αναγνώστης/συντάκτης σχολίου, το οποίο αφαιρείται, θεωρεί ότι έχει στοιχεία που αποδεικνύουν το αληθές του περιεχομένου του, μπορεί να τα αποστείλει στην διεύθυνση της ιστοσελίδας για να διερευνηθούν. Προτρέπουμε τους αναγνώστες μας να κάνουν report / flag σχόλια που πιστεύουν ότι παραβιάζουν τους πιο πάνω κανόνες. Σχόλια που περιέχουν URL / links σε οποιαδήποτε σελίδα, δεν δημοσιεύονται αυτόματα.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ
Το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης: Το «μ» και τι συμβολίζει

Το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης: Το «μ» και τι συμβολίζει

Το λογότυπο του Μετρό Θεσσαλονίκης: Το «μ» και τι συμβολίζει

Στέγαστρα από... «κεντήματα» στον Δήμο Αθηένου!

Στέγαστρα από... «κεντήματα» στον Δήμο Αθηένου!

Στέγαστρα από... «κεντήματα» στον Δήμο Αθηένου!

Τhe Monstera Project Vol 3 στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Τhe Monstera Project Vol 3 στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ

Τhe Monstera Project Vol 3 στο Κέντρο Παραστατικών Τεχνών ΜΙΤΟΣ